GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Temmuz 2018 Pazartesi 15:58

İYİ Partili Halaçoğlu: Aday çıkarsa da çıkar!

İzmir’den aday adayı olan ve listeye yazılmayan Halaçoğlu, Afyon kampında yaşanılanları anlattı. Halaçoğlu, “Orada kongreye gitmesini istedik. Yüzde 21’lerden yüzde 7’lere düştüğünü kendisi de hazmedemediğini söyledi. Aday çıkarsa da çıkar. Herkes hür. Aday çıkabilir, hiç belli olmaz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin Afyon kampında, ‘Seçimlerdeki sonucun sorumluluğu bana aittir. Bu durumda istifa etmem gerekir’ diyerek istifa kararı alması Türkiye siyasetinin gündemine bomba gibi düştü.

Parti genel merkezi olağanüstü kurultay kararı alırken delegelerin imzalarıyla Akşener’i aday göstereceği belirtildi. Partinin kurmayları yola Akşener önderliğinde yürümek istedikleri kamuoyuna yansıdı.

İzmir’den aday adayı olan fakat listede kendisine yer bulamayan ve o süreçte, ‘kırgınım’ diyen Kayseri eski Milletvekili Yusuf Halaçoğlu Egedesonsöz’e konuştu. Afyon kampında bulunduğunu söyleyen ve orada yaşanılanları anlatan Halaçoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

AKŞENER SONUCU HAZMEDEMEDİĞİNİ KENDİSİ DE SÖYLEDİ!
Seçim sonuçlarından parti olarak hoşnut olmadıklarını ifade eden Halaçoğlu, Akşener’in de oluşan tabloyu hazmedemediğini ifade ettiğini aktardı. Halaçoğlu, “Orada kongreye gitmesini istedik. Yüzde 21’lerden yüzde 7’lere düştüğünü kendisi de hazmedemediğini söyledi. Sebeplerini söyledik. Şikayetler, değerlendirmeler yapıldı. 18 masada ayrı konular değerlendirildi aynı şeyler çıkıyor. Memnuniyetsizlik var. Yüzde 18’lerden aşağıya inmeyen parti neden yüzde 9.96’da kaldı. Bunların hepsi masaya yatırıldı. Hoşnut olmamız mümkün değil. Biz Meral Hanım’ı cumhurbaşkanı yapmak istiyorduk. Başaramadık. Erdoğan birinci turda cumhurbaşkanı oldu. Böyle bir ortamda doğal değil mi umut beseleyen partinin özeleştiri yapması? Normal batı demokrasilerinde bir parti kaybederse genel başkan ya istifa eder ya kongreye gider. Türkiye’deki öteki partilerde görmediğimiz için garipsiyoruz” diye konuştu.

ADAY ÇIKABİLİR!
Olağanüstü kurultayda Akşener dışında bir ismin aday olup olmayacağına dair konuşan Halaçoğlu, “Aday çıkarsa da çıkar. Herkes hür. Aday çıkabilir, hiç belli olmaz. Siyaset böyle bir şey… Benim çıkmaya niyetim yok. Ben en başından beri söylüyorum. Ne genel başkan yardımcılığı ne milletvekilliği, hiçbir şey istemiyorum. Ben tek bir şey istiyorum; o da Türkiye’nin parlamenter rejimle yönetilmesidir” dedi.