GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Haziran 2021 Salı 15:55

İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Perinçek'e 3 kuruşluk dava

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e hakkında asılsız iddialarda bulunduğu gerekçesiyle ceza ve "3 kuruşluk" tazminat davası açtığını belirtti.

EGEDESONSÖZ- Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in katıldığı bir canlı yayın programında kendisine süikast girişiminde bulunulduğunu açıklayarak, süikasti düzenleyen kişinin İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu olduğunu iddia etmişti.

Perinçek, konuyla ilgili  "Musavat Dervişoğlu. 2006 yılı sonunda Muzaffer Tekin komutanımız Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin'le birlikte geldi. Biliyor musunuz size suikast hazırlayan kimdir dedi. İsmen bilmiyoruz dedim. O kağıda el yazısıyla yazdı. 21 Mart 2008'de tutuklandığımızda evdeki aramada o kağıdı da buluyorlar. O kağıt Ergenekon dosyasına girdi" ifadelerini kullanmıştı. 

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Perinçek'in iddialarının asılsız olduğunu açıklayarak, dava açtığını söyledi. Dervişoğlu, "Hakkımda asılsız iddia ve iftiralarda bulunan Doğu Perinçek’le ilgili hem ceza hem de 3 kuruşluk tazminat davası açmış bulunmaktayım. Konunun takipçisi avukat arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.