GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ocak 2022 Çarşamba 14:38

İYİ Partili Dervişoğlu’ndan doğalgaz çıkışı: 914 bin kişinin aboneliği kesildi!

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu doğalgaz faturalarını ödeyemediği için 2021 yılının ilk sekiz ayında 914 bin 779 kişinin aboneliğinin kesildiğini ise 48 bin 756 kişinin ise icralık olduğunu söyledi.

EGEDESONSÖZ- Hükümetin doğalgaz faturalarına yönelik yardım açıklaması konuşulurken faturaları ödeyemeyenlerle ilgili çarpıcı verileri İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu paylaştı.

TBMM’de konuşma yapan Dervişoğlu, “Kış geçtikten sonra yapacağınız doğal gaz desteğinden vatandaş ne tür bir fayda temin edecek, doğrusunu isterseniz kestirebilmiş değiliz. Daha geçen hafta, yeni yılın ilk dakikalarında doğal gaza konutta yüzde 25, sanayide yüzde 50 zam geldi. Hava çok soğuk, vatandaş ısınamıyor, vatandaşın eli ısınmak için gaz açmaya da gitmiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının paylaştığı verilere göre Türkiye genelinde, doğal gazı kesilen abone sayısı 2021 yılının ilk sekiz ayında 914.779 kişi, icralık olan abone sayısı ise 48.756 kişidir. Görüldüğü gibi 1 milyona yakın abone yani aileleriyle birlikte yaklaşık 4 milyon vatandaşımız kışın ısınamıyorken siz baharda destek verileceğini açıklıyorsunuz” dedi

Konuşmasında, “Hükûmeti ciddiyete davet ediyor, milletimizin derdiyle dertlenmeye çağırıyorum” diyen Dervişoğlu, “ Yaratılan mağduriyetler bir an evvel giderilmeli ve destekler gecikmeksizin verilmelidir” ifadelerini kullandı.