GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Eylül 2021 Cuma 14:36

İYİ Partili Çıray’dan valilik kararına tepki: Önce okul önlerine bakın!

İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray İzmir Valiliği’nin kameralı alkol ve sigara denetim kararına tepki gösterdi. Çıray, “Türkiye’yi açık hava hapishanesine dönüştürmeye ne gerek var” derken, “Bu kararı alanlar önce okulların önüne baksınlar, oraları denetlesinler” diye konuştu.

EGEDESONSÖZ- İzmir Valiliği alkol ve sigara satışı ruhsatı bulunan tüm işletmeler için kameralı güvenlik sistemi kurulması zorunluluğu getirirken karar tartışmalara neden oldu. İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray kararın özel hayat ve özel hayatın gizliliğine müdahale anlamına geldiğini söyledi.

Çıray, “ Bu karar toplumda bir baskı olarak anlaşılacaktır. İnsanların özel hayatları var. Buna dikkat etmek gerekiyor. Bu gençler kendisi için gitmeyebilir, ailesi de göndermiş olabilir. Bir aile ferdi onu markete alışveriş için yönlendirmiş de olabilir” dedi.

KARARIN AYRINTILARINDA NELER VAR?

“Polis ya da devlet görevlileri uyuşturucu kaçakçılığını, alım satımı engelleyemiyorsa her yere kamera mı koyacağız” diyen Milletvekili Çıray, “Uyuşturucu kullanımında ne yazık ki patlama var. Kullanım şu anda çok küçük yaşlara kadar indi. Okulların önüne bakmak lazım. UyuşturucununTürkiye’ye girişini engellemek lazım. Dünya’nın en büyük afyon üreticisi Afganistan’dan göçleri kabul ediyorsunuz. Üstüne de PKK büyük bir kaçakçılık yapıyor. Önce siz bunları bir denetleyin” diye konuştu.

Çıray şunları söyledi:

“İzmir’e uyuşturucu geldiğine ilişkin açıklamalar oldu. Mersin Limanı’ndan girenlerin nereye gittiğini bile bulamadılar. Türkiye’yi açık hava hapishanesine dönüştürmenin ne anlamı var. Bir hekim olarak sürekli uyuşturucu ve sigaranın insana, ekonomiye olumsuz etkilerini anlatıyorum. Ama bu işin çözümü kameralı özel yaşamı denetlemek değildir”