GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ocak 2022 Pazartesi 13:54

İYİ Partili Çıray’dan Uğur Dündar çıkışı: Yazı yazdıracak babayiğit...

İYİ Parti İzmir Milletvekili  Dr. Aytun Çıray Sözcü Gazetesi Yazarı Gazeteci Uğur Dündar’dan CHP’li Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ lehine yazı istediği iddialarına tepki gösterdi. Çıray, “Uğur Dündar’a yazı yazdıracak babayiğidin anasından doğduğuna inanmıyorum. Ben hayatım boyunca hiçbir zaman dostluğumu istismar etmedim” dedi.

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray son günlerde parti içinde yaşanan tartışmalarla gündeme gelen CHP’li Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a destek verdiği iddialarına yanıt verdi. Çıray, Sözcü Gazetesi Yazarı Gazeteci Uğur Dündar’ın geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı köşe yazısında İduğ’u anlatması, bunu yaparken de kendisinin Dündar’ı yönlendirdiği fikrine tepki gösterdi.

SONSÖZ TV’de açıklamalarda bulunan Çıray, “Uğur Dündar’a yazı yazdıracak babayiğidin anasından doğduğuna inanmıyorum. Ben hayatım boyunca hiçbir zaman dostluğumu istismar etmedim. Uğur Bey’le olan dostluğum olağanüstü değerlidir. Bunun imasının dahi dostluğumu bozacağını bildiğim için ne böyle bir şeye tevessül ederim ne de buna ihtiyacımız var. Eğer ben Bornova Belediye Başkanı’nı öveceksem, kendimi överim. Kime soracağım? Kimi öveceğim, kimi döveceğim diye izin mi alacağım? Muhatap almaya değmeyecek bir konu olarak görüyorum” dedi.

Açıklamasında, “Sayın İduğ’un çalışma performansını çok iyi buluyorum” diyen Milletvekili Çıray, yakınlarının Bornova Belediyesi’nde istihdam edildiği iddiaları için ise şunları söyledi:

“Benim üç yeğenim, iki de kızım var. Bu üç yeğenimden birisi uluslararası havayolu şirketinde yurtdışında çalışıyor, biri Kore’de, diğeri ise mecburi hizmetini uzman doktor olarak yapıyor. Hayatım boyunca birinci derece yakınlarım için hiç kimseden bir talebim olmadı. Ben 4 yıl Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptım. Oradaki gücüm buradaki gücüm ve hepsini toplar onla çarpardı. Hangi telefonu açsam en üst düzeyini sokamayacağım bir ilaç firması, sağlık firması yoktu. Ben o 4 seneyi namusumla şerefimle, haysiyetimle yaptım bitirdim. Eğer o yılları öyle yapıp bitirmemiş olmasaydım şuan bu kadar özgürce siyaset yapamazdım”

Çıray ayrıca geçmişte televizyon programında bir yayıncının “Aytun Çıray İzmir Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Tunç Soyer’e destek veriyor. Bunun sebebi de iki oğlu var. Müteahhit oldukları için onlara belediyeden iş alıyor” dediğini söyledi.  Çıray, “O programı reklam arasında arayarak anlattıklarını hatırlattım. Çünkü benim oğlum değil iki kızım vardı. Anlattıklarının hepsi uydurmaydı” açıklamasında bulundu.