GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Mart 2023 Salı 09:51

İYİ Partili Çıray’dan ‘bürokrasi’ye mesaj… Kimler görevde kalacak?

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Millet İttifakı’nın seçimi kazanması durumunda bürokrasi konusunda atılacak adımlarla ilgili açıklamalarda  bulundu. Çıray, “Liyakatli, devletine sadık, namuslu, işini yapan insanlar görevine devam edecek. Yaptığı işlere göre anlarsınız onu… Performansına bakarsınız, partizanlık yapmış mı ona bakarsınız. Biz defter tutmayız. Orada bir göreve geldiğinizde 100 gün içinde her şeyi anlarsınız. Zaten 100 günde bunları anlayamayıp bürokrasiyi liyakat prensibi içinde dönüştürmeyen iş yapamaz” dedi.

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, SonSöz TV’de katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Partili Çıray, Millet İttifakı’nın iktidarı kazanması durumunda bürokrasi içerisinde yeni bir dönem başlatacaklarını açıkladı. Çıray açıklamasında “Devlet bürokrasisi içinde hakikaten bürokraside işini doğru yapan, liyakatli isimler görevlerine devam edecek. Liyakatli, devletine sadık, namuslu, işini yapan insanlar görevine devam edecek. Yaptığı işlere göre anlarsınız onu… Performansına bakarsınız, partizanlık yapmış mı bakarsınız?” dedi.

DEFTER TUTMAKLA BU İŞ OLMAZ… 100 GÜN İÇİNDE HER ŞEYİ ANLARSIN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “defter tutma” çıkışı üzerinden ittifakın bürokrasi ile ilgili bir defter tutup tutmadığı konusunda gelen soruya yanıt veren Çıray, “öyle defterle olmaz bu iş… Orada bir göreve geldiğinizde 100 gün içinde her şeyi anlarsınız. Zaten 100 günde bunları anlayamayıp bürokrasiyi liyakat prensibi içinde dönüştürmeyen iş yapamaz. Hükümetler 100 günlük, 500 günlük değerlendirmelere tabi olur. Gerek iç değerlendirme yapılır gerekse de halk da bir değerlendirme yapar. Ve başarısı ona göre gider. Siyasi iktidar kendini böyle değerlendirmeli. Eğer 100 günde hangi bürokrat görevinde kalacağını belirlemezseniz ve liyakatsiz isimlerin yerine birilerini bulamazsanız başarılı olamazsınız. Devletin içinde zaman zaman değerlendirme aldığımız, görüşmeler yaptığımız liyakatli bürokratlar var. AK Parti’nin yaptığı gibi asla partizanlığı bürokratlardan beklemeyeceğiz. Dürüst, işini yapan, gerektiğinde bizi uyaran bürokrasiye ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.