GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ocak 2019 Cuma 13:29

İYİ Parti’ye bırakılan Tire ve Kiraz’ın başkanları ne dedi?

İzmir’in ilçelerinden Kiraz ve Tire 31 Mart yerel seçimleri için CHP tarafından İYİ Parti’ye bırakıldı. Bu iki ilçede partilerinin aday çıkarmamasıyla ilgili örgütlerin başkanları konuştu. Tire İlçe Başkanı Güleç, “Gerekli uyarıları yaptı. Bundan sonra takdir seçmenin” derken Kiraz İlçe Başkanı Korkmaz ise, “Önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağız, gereken neyse onu yapacağız” açıklamasında bulundu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin yer aldığı Millet İttifakı İzmir özelindeki pazarlıklarını tamamladı. Buna göre CHP Büyükşehir Belediyesi ve 23 ilçede adayını sahaya sürecek. İYİ Parti Tire ve Kiraz’da temsilcisiyle sandık mesaisi harcayacak. 5 ilçede ise iki parti adayları ayrı ayrı seçmenin kantarına çıkacak.

Geçtiğimiz günlerde ilçelerinin İYİ Parti’ye bırakılacağı haberlerinin kulislere yansımasının ardından tepkilerini dile getiren Kiraz ve Tire’nin ilçe başkanları kararın kesinleşmesiyle açıklamalarda bulundu.

- MİLLET İTTİFAKI’NIN İZMİR LİSTESİ BELLİ OLDU: KİM/NEREDE ADAY ÇIKARIYOR?

BUNDAN SONRA TAKDİR SEÇMENİN!
CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç, “Gerekli uyarıları yaptık. Tire’nin yapısını anlatmaya çalıştık. Ama kararı PM verdi. Bundan sonra takdir seçmenin. Partimizin verdiği karara saygılıyız” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TOPLANTI YAPACAĞIZ, GEREKENİ YAPACAĞIZ!
CHP Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz, “İki gündür Ankara’dayız. Genel bakan yardımcılarına gereken dosyaları verdik. Verirlerse kendileri bilirler. İstifa gibi bir durumumuz yok. Parti kurulduğunda beri CHP Kiraz’da seçime katılmıyor. Çok yanlış bir olay. Partililerimiz çok tedirgin ve şaşkın. Önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağız, gereken neyse onu yapacağız” dedi.