GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ocak 2024 Cuma 14:51

İYİ Parti’nin yeni il başkanı Doğan’dan ilk mesaj: Güçlenerek yola devam edeceğiz!

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığına atanan Ülkü Doğan partisinin il binasında açıklamalarda bulundu. Doğan “İYİ Parti olarak kan kaybı yaşamayacağız. Tam tersine güçlenerek yola çıkacağımız  kesin. Bu konuda hiç şüphemiz yok.  Zaten bu bir görev değişikliği  gözüyle bakın.  Aslolan hizmet, bu koltuktan hiçbirimizin  şahsi  menfaatlerini düşündüğü koltuklar değil.  Aslolan genel merkezin kararlarıdır, bağlayıcıdır. Hepimiz o kararlarla bağlıyız.  Bu kararın verilmesindeki dinamikler genel merkez tarafından takdir edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’nun Genel Merkez kararı ile yönetimiyle birlikte görevden alınmasının ardından İl Başkanlığı koltuğuna Ülkü Doğan atanmıştı.

Atama kararının dün tebliğ edilmesinin ardından ise Doğan bugün il binasında partililerle bir araya geldi.

ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN
Yerel seçim gibi zorlu bir dönem içerisinde göreve geldiğini belirten Doğan, “Bizden önce görev yapan  başta İl Başkanımız Sayın Sinan Bezircilioğlu başta olmak üzere  birlikte görev yaptığı bütün yönetim kurulu arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok zorlu bir dönemde  çok onurlu bir görevi ifa ettiler.  Şimdi bu onurlu görevi ifa etmek  bize düştü. Elimizden geldiğince mücadele edeceğiz. Birlikte çalışacağız.  Bu mücadelede yalnız değilim. Arkamızda koskoca bir teşkilatımız, çok değerli ilçe başkanlarımız ile birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz. Bu partinin içerisinde  omuz omuza mücadele ettiğimiz insanlarla birlikte  aynı  yolculuğu devam ettireceğiz. Ayrıca  bu görevi layık gördüğü için  başta  Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e  teşekkürlerimi arz ediyorum.  Bana duyulan güvene layık olmaya çalışacağım” dedi.

80 GÜNDE DEVR-İ İZMİR YAPACAĞIZ
Sahada adım atılmadık yer bırakmayacaklarını dile getiren Doğan, “Çok kısa bir süre var önümüzde. 80 günde dünya dolaşılıyor. Biz de 80 günde devr-i İzmir yapacağız, adım atılmadık yer bırakmayacağız. Bugüne kadar neler yaptık, bundan sonra neler yapacağız oturup değerlendireceğiz. Çünkü kaybedecek hiç vaktimiz yok.  Yarından itibaren sahadayız.  Emin olununuz ki 31 Mart gecesine kadar her şeyimiz ile sahada olmaya devam edeceğiz. Biz ailelerimizle helalleşip çıktık. Allah hepimizin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

TEŞKİLATIMIZ ÇOK HAZIR
Yaşanan değişim sonrası İYİ Parti’nin İzmir’de güç kaybedip kaybetmeyeceği sorusuna yanıt veren Doğan,“İYİ Parti olarak kan kaydı yaşamayacağız. Tam tersine güçlenerek yola çıkacağımız  kesin. Bu konuda hiç şüphemiz yok.  Zaten bu bir görev değişikliği  gözüyle bakın.  Aslolan hizmet… Bu koltuktan hiçbirimizin şahsi  menfaatlerini düşündüğü koltuklar değil. Aslolan genel merkezin kararlarıdır, bağlayıcıdır. Hepimiz o kararlarla bağlıyız.  Bu kararın verilmesindeki dinamikler genel merkez tarafından takdir edilmiştir. Aynı şekilde takdirin içerisinde demek ki görevin tarafımdan yapılmasına  layık görülmüş. Başarılıysak, görevimizde kalırız. Başarısızsak gideriz. Aslında kriterimiz bu. Ama seçmene sandığa nasıl yansıyacağını 31 Mart'ta göreceğiz. Ben buradan güçlenerek çıkacağımızdan eminim.  teşkilatımız çok hazır” dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?
İYİ Parti’de İzmir’de İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ile İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale arasında yaşandığı iddia edilen tartışmalar kamuoyunda yer almıştı.

İddialara göre Özlale’nin başta kampanya süreci olmak üzere çeşitli nedenleri öne sürerek genel merkeze Başkan Bezircilioğlu’nu şikayet ettiği ve Bezircilioğlu’nun istifa etmesini istediği kulislerde yerini almıştı. Süreç ile ilgili çalışma yürüten genel merkez ise Bezircilioğlu’na ‘istifa et’ talimatı geldiği öğrenilmişti. Bezircilioğlu ve yönetiminin ise görevden alma durumunda topluca istifa etme seçeneğini masaya yatırdığı kamuoyuna yansımıştı

İddialar ile ilgili konuşan Ümit Özlale, “Ben ‘ya o, ya ben’ diyerek genel başkana ya da teşkilat başkanına giderek söylemde bulunacak birisi değilimdir” ifadelerini kullanmıştı.

GENEL MERKEZ GÖREVDEN ALDI
Yaşanan tartışmalar sonrası ile flaş bir karar alındı.  Düğmeye basan İYİ Parti Genel Merkezi  İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ile il yönetimi ve divan kurulunu görevden almıştı.