GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Kasım 2022 Pazar 18:11

İYİ Parti İzmir sandık başında... O ilçede nefes kesen yarış!

Pazar günü mesaisinde 3 ilçede sandık başına giden İYİ Parti İzmir’de Güzelbahçe, Narlıdere ve Seferihisar teşkilatları yeni dönem için ilçe başkanlarını seçti. Güzelbahçe ve Narlıdere’de tek adaylı gerçekleştirilen seçim sürecinde mevcut başkanlar güven tazelerken, Seferihisar’da ise 2 adaylı gerçekleşen yarışta 12 oy ile mevcut başkan yeniden göreve geldi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- İYİ Parti’de Genel İdari Kurulu (GİK) ve milletvekillerinin ortak toplantısı sonrası Türkiye genelinde parti teşkilatında seçim öncesi ilçe ve il kongrelerinin tamamlanması ve olağan genel kurulun yapılması kararı alınması sonrası İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı düğmeye basma kararı almıştı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ilçe kongreleri sonrası bu hafta 6 ilçede daha sandık başına giderken, İYİ Parti İzmir’de dün gerçekleştirilen 3 ilçe kongresinin ardından bugün de Güzelbahçe Narlıdere ve Seferihisar ilçeleri sandık başına gitti.

SEFERİHİSAR’DA NEFES KESEN YARIŞ
Pazar günü gerçekleştirilen kongre mesaisinde ilk olarak Seferihisar teşkilatı sandık başına gitti. Mevcut ilçe başkanı Kürşad Cebeci’nin  tekrardan adaylığını açıkladığı süreçte Deniz Özer’de başkanlık için Cebeci ile yarıştı. Oldukça heyecanlı geçen seçim sürecinde sandıkların açılması ile birlikte  113 oy alan mevcut ilçe başkanı Kürşad Cebeci, yeniden ilçe başkanı seçildi. Deniz Özer ise 101 oy aldı.GÜZELBAHÇE VE NARLIDERE’DE BAŞKANLAR GÜVEN TAZELEDİ
Günün bir diğer sandık mesaisi ise Güzelbahçe’de gerçekleştirildi. Tek adaylı olarak mevcut ilçe başkanı Afet Albaş’ın aday olduğu süreçte Albaş üyelerin oyları ile yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Haftanın son seçim mesaisi ise Narlıdere’de gerçekleştirildi. Saat 13:00’da başlayan kongrede de mevcut ilçe başkanına rakip çıkmayınca, Feza Genişoğlu yeniden ilçe başkanlığı koltuğuna oturdu.