GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Haziran 2018 Pazartesi 15:16

İYİ Parti İzmir’in Başkanı Ükünç: İnce, 2. tura kalırsa CHP'ye ‘emrinizdeyim’ diyeceğim!

İl Başkanı Ükünç, “Muharrem İnce ikinci tura kalırsa İl Başkanı Deniz Yücel’e telefon açıp ‘emrinizdeyim’ diyeceğim. Meral Hanım’ın ikinci tura kalması halinde aynı duyarlılığı da Deniz Yücel’den beklerim. Ben Sayın Genel Başkanımız Akşener’in ikinci tura kalacağından eminim” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala flaş bir çıkışa imza attı.

Millet İttifakı içinde yer alan İYİ Parti’nin İzmir’deki kaptan köşkünde oturan Başkan Ükünç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üzerinden milyonlarca seçmene çok net bir mesaj verdi. Ükünç, partisinin Cumhurbaşkanı Adayı ve Genel Başkanı Meral Akşener’in değil CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin ikinci tura kalması halinde teşkilat olarak gösterecekleri refleksi şimdiden açıkladı.

CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten mevkidaşı Deniz Yücel’i arayacağını ve ‘emrinizdeyim’ diyeceğini ifade eden Ükünç, “ Meral Hanım’ın ikinci tura kalması halinde aynı duyarlılığı da Deniz Yücel’den beklerim. Ve ben Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in ikinci tura kalacağından da eminim” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN PARLAMENTER SİSTEMİ GERİ GETİRMEKTİR
Ükünç, “İkinci tura Muharrem Bey kalırsa elimizden gelen ne varsa tüm teşkilat olarak çalışacağız. Aynı şey onlar için de geçerli. Sonuçta böyle bir yola çıkıldı. Ha Meral Hanım kalmış ha Muharrem İnce kalmış bizim için değişen bir şey yok. Biz Meral Hanım ikinci tura kaldığında ne kadar çalışacaksak Muharrem Bey kaldığında da o kadar çalışacağız. Sonuçta bu bir dava… Önemli olan parlamenter sistemi geri getirmektir. Bunun için hangi aday kalırsa kalsın ikinci tura kalan adayın partisine ve ismine bakmaksızın mücadelemize devam edeceğiz. Vermek istediğimiz mesaj bu” dedi.

İNCE KALIRSA ‘EMRİNİZDEYİM’ DİYECEĞİM AMA AYNI DUYARLILIĞI DA BEKLERİM
Ükünç, “Muharrem İnce ikinci tura kalırsa İl Başkanı Deniz Yücel’e telefon açıp ‘emrinizdeyim’ diyeceğim. Ama bunun temelini şöyle doldurmak istiyorum; ‘artık Muharrem İnce için ne yapabiliriz?’ diye soracağım. Biz kendi çalışmalarımızı yaparız ama il başkanı ‘başkanım şuraya gidelim, buraya gidelim’ derse uyarız. Ama şunu belirtmek isterim; Meral Hanım’ın ikinci tura kalması halinde aynı duyarlılığı da Deniz Yücel’den beklerim. Ve ben Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in ikinci tura kalacağından da eminim” ifadelerini kullandı.