GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Mayıs 2018 Pazartesi 16:30

İYİ Parti İzmir’den kimler aday adayı oldu?

AK Parti’den sonra en çok aday adaylığı için başvuru alan İYİ Parti’ye İzmir’den başvuru yapan isimler büyük ölçüde netleşti. Tam listenin ilerleyen günlerde açıklanacağı öğrenilirken öne çıkan bazı isimler dikkat çekti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Siyasi partiler cumhurbaşkanı adaylarını belirlerken diğer yandan ittifak çalışmalarını tamamladı.

Ayrıca partilerin kulislerinde aday adaylığına başvuru yapan isimlerden hangilerinin kesinleşen listede kendine yer bulacağı merak ediliyor.

Diğer yandan CHP, MHP ve AK Parti’nin İzmir’den başvuru yapanlar belli olurken İYİ Parti sessizliğini koruyordu. Elde edilen bilgiye göre İYİ Parti’ye İzmir’den başvuru yapanların sayısı 183… Birinci bölgeden 97, ikinci bölgeden ise 86 kişi listelerde kendine yer bulmak için genel merkeze müracaatta bulundu.

Dikkat çeken isimler arasında, Genel Sekreterlik görevini yürüten İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İzmir’in kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, ünlü tarihçi ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Soğutma Sanayi Meslek Komistesi’nde yer alan iş insanı Murat Cem Özdemir, AK Parti İzmir’in sembol isimlerinden İsmail Katmerci’nin daha önce MHP’den milletvekili aday adayı olan kardeşi Ahmet Katmerci, Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden akademisyenler Prof. Dr. Esergül Balcı ve Mustafa Şahin yer aldı.

Tam listenin ilerleyen günlerde açıklanacağı öğrenildi.

İşte öne çıkan bazı isimler: