GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Aralık 2018 Çarşamba 10:01

İYİ Parti İzmir’de yol haritasını netleştirdi mi?

GİK Üyesi Taylan Yıldız, isminin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için konuşulması karşısında, “Ben de bu iddiayı duydum. Görev verilirse tabi ki yaparız ama şu anda aktif bir adaylık çalışması yapmıyorum” dedi. İzmir’de ilçe turları gerçekleştiren Yıldız ayrıca genel merkeze bir rapor sunacağını aktarırken CHP ile kurulması beklenen ittifaka dair net ifadeler kullandı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Taylan Yıldız önemli açıklamalarda bulundu.

İsminin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı noktasında dillendirilmesi üzerinden konuşan Yıldız ayrıca İzmir’de gerçekleştirdiği ilçe turlarına ilişkin detaylı bilgilendirmede bulundu.

Genel Başkan Meral Akşener’e rapor sunacağını aktaran Yıldız merak edilen ittifak konusu özelinde de net ifadeler kullandı.

BEN DE BU İDDİAYI DUYDUM!
‘Büyükşehir Adaylığı için çalışmalara mı başladınız?’ sorusu karşısında konuşan Yıldız, “Ben de bu iddiayı duydum. İl başkanımız atandı. Hayırlı olsun demeye geldik. İzmir’in çok büyük bir potansiyeli var. Bence İzmir Hüsmen Kırkpınar’ın il başkanlığında gerçekten Türkiye’ye örnek olabilecek bir teşkilatlanma modeli yapıyor. İlçeleri gezmek ve dertlerini dinleyerek genel başkana götürmek istedik. Geçen hafta 10 ilçemizi gezdim. Genel başkan ile konuştum. Bu hafta 9 ilçeyi gezdim. İlçelerin hepsini gezeceğiz” dedi.

GÖREV VERİLİRSE TABİ Kİ YAPARIZ!
Yıldız sözlerine devam ederken, “Adaylık süreci ayrı bir şey... Görev verilirse tabi ki yaparız ama şu anda aktif bir adaylık çalışması yapmıyorum. Tabanla hemhal olmak istedik. İzmir zaten benim memleketim. Uzun zamandır gelmeye fırsat bulamıyorum. Şimdi güzel denk geldi. Tüm ilçeleri tamamladıktan sonra genel başkanımıza bir rapor sunacağım. Zaten sürekli konuşuyorum. Sadece İzmir ile ilgili değil gittiğim her yerde bu çalışmaları yapıyorum” açıklamasında bulundu.

PARTİ OLARAK İTTİFAKA SICAK BAKIYORUZ!
24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile oluşturulan ittifakın 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde de uygulanması beklenirken durumla ilgili konuşan Yıldız, “Biz ittifak demiyoruz, güç birliği diyoruz. Biz bu güç birliğini yapabildiğimiz düzeyde uygulamaya çalışıyoruz. Parti olarak biz buna çok sıcak bakıyoruz. Olması gerektiğini de düşünüyoruz. Ama bu konuda diyoruz ki; hem bizim adım atmamız lazım hem de CHP’nin adım atması lazım! Bugüne kadar görüşmelerimiz ilerliyor. İnşallah çok yakın zamanda netleştireceğiz. Ayın 15’ine kadar aday adaylığı başvuru sürecimiz tamamlanıyor. Süreç sağlıklı ilerlerse bir an önce sahaya ineriz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.