GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Mayıs 2018 Salı 19:15

İYİ Parti İzmir'de vekil adayı istifa etmişti: Yerine geçen isim belli oldu

İYİ Parti İzmir milletvekili adayı olan ve listede birinci bölge 5'inci sırada yer alan İYİ Parti Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Osman Ertürk Özel, adaylıktan istifa etmişti. Özel'in yerine İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Doğukan Demirel 5'nci sıradan aday gösterildi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Siyasi partiler milletvekili adayları için kesin listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti ve listeler açıklandı.

Vekil listelerinde ise İYİ Parti'nin aday göstereceği isimler merakla bekleniyordu. İzmir için belirlenen aday listesinin yayınlanmasının hemen ardından flaş bir istifa yaşanmıştı. İzmir'de 5. sıradan aday gösterilem İYİ Parti Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Osman Ertürk Özel, adaylık istifa ettiğini açıkladı. Özel açıklamasında "24 Haziran 2018 genel seçimlerinde partimiz listelerinde İzmir 1. bölge 5. sıra adayı olarak gösterilmiş bulunmaktayım. İlgili adaylıktan gördüğüm lüzum üzere istifa etmiş bulunuyorum. Partimizin başarısı ve Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için en üstün gayretle çalışmaya devam edeceğim." dedi.

Özel'in istifasının ardından ise yerine konulan isim belli oldu. İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Demirel, Özel'in yerine 5. sıradan aday oldu. 

Ekonomi Üniversitesi son sınıf hukuk öğrencisi olan Demirel, CHP Gençlik Kolları'ndan istifa ederek İYİ Parti'ye geçmişti.