GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ağustos 2018 Cumartesi 11:19

İYİ Parti İzmir’de ‘Ulupınar’ bilmecesi: Tecrübeli isim ne yapacak?

İzmir İl Başkanı Ükünç, gerçekleşecek kurultayda Kurucu İl Başkanı Ulupınar’ın GİK’te yer alması için istekli. Fakat Ulupınar’ın yeni dönemde görev almak istemediği iddia edildi. Diğer yandan Ulupınar’ın ismi gerçekleşecek yerel seçimlerde Narlıdere Belediye Başkan adaylığı için de geçiyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti’de, 12 Ağustos Pazar Günü (Yarın) gerçekleşecek olağanüstü kurultay için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Parti üst yönetiminin blok şekilde Genel Başkan Meral Akşener’i desteklemesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca Akşener’in karşısına rakip çıkma ihtimali de çok zayıf görünüyor. Herhangi olağanüstü bir durum olmadığı takdirde İYİ Parti kurultayı Akşener’in tek adaylığı ile gerçekleşecek.

Afyon’daki kampta yaşanan kriz sonrasında görevi bırakacağını söyleyerek kurultay yapılmasına yönelik bir tutum sergileyen Akşener için il başkanları seferberlik ilan etmişti. Akşener’in evinin önüne giderek nöbet tutan başkanlar arasında yer alan İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, süreçte net bir tavır ortaya koymuştu.

Gelinen noktada İl Başkanı Ükünç’ün ayrıca, görevi devraldığı kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın Genel İdare Kurulu’nda (GİK) yer alması için ısrarcı olduğu biliniyor. 24 Haziran genel seçimleri öncesinde il başkanlığından istifa eden, milletvekili adayı olan ve seçilemeyen Ulupınar’ın göstereceği refleks ise merak ediliyor.

İzmir siyasetinin tecrübeli ismi Ulupınar için parti kamuoyunda çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Ulupınar’ın siyaseti bırakarak, ailesiyle zaman geçirmek arzusunda olduğu konuşulurken, genel merkezden yeni dönem için müsaade istediği öne sürüldü. Bu genel merkez temasından çıkan sonuç Ükünç’ün Ulupınar için GİK düşüncesini suya düşürebilir.  

Öte yandan Ulupınar’ın, 2019 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlerde Narlıdere’den belediye başkan adayı olacağı yönünde de iddialar var. İl başkanlığı sürecinde genel merkezden gelen davet üzerine görevi bırakarak aday olan Ulupınar’ın yerel seçimler sürecinde benzer bir teklifle karşılaşma ihtimali bulunuyor.