GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Mart 2023 Perşembe 12:14

İYİ Parti İzmir'de temayül yoklaması için geri sayım... Dervişoğlu partinin kantarına çıkıyor

Temayül yoklaması ile ilgili bilgiler paylaşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “66 adaya adayı var, bunların 64'ü girecek. Sadece Sayın Genel Başkan Baş Danışmanımız Aytun Çıray ve  İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanımız Ümit Özlale temayüle girmeyecek. Ancak Sayın TBMM Grup Başkanvekilimiz Müsavat Dervişoğlu temayül yoklamasına girecek. Müsavat Bey kendi isteği ile temayül yoklamasına girecek” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Genel seçimlerde milletvekilliği adaylarını belirlemek isteyen siyasi partilerde hareketlilik devam ediyor. Birçok siyasi partide tamamlanan aday adaylığı sürecinin ardından ise kesin listelerde kimlerin yer alacağı merak konusu olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmir İl Teşkilatı temayül yoklamasını gerçekleştirirken, 2 Nisan tarihinde de İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı temayül yoklamasına gitme kararı almıştı. Tüm üyelerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan temayül yoklaması için ise kimlerin yoklamaya girip girmeyeceği konusunda da flaş bir gelişme yaşandı. 

KENDİ İSTEĞİ İLE TEMAYÜL YOKLAMASINA GİRİYOR
Temayül yoklaması konusunda da bilgiler paylaşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, "Biz temayülde sandık kuracağız. Geçmişte yapılan önseçim konusunu biz gerçekleştiren nadir partilerden biriyiz. Şu an Türkiye'deki en demokratik partilerden biriyiz. Eski Türkiye diye dudak büküyorlar ya, eski Türkiye nur alem nurmuş. 1’inci ve 2'nci bölgede sandıklar kurulacak. 1'nci bölgede Celal Atik Spor Salonu'nda sandık kurulacak. 2'nci bölge ise biraz uzun olan bir alan…  Bunun için Bayraklı'da Havuz Düğün Salonu, Ödemiş ve Bergama'da  sandık kuracağız. En az 7 en çok 14 isim yazabilecekler.  66 aday adayı var ve bunların 64'ü girecek. Sadece Sayın Genel Başkan Baş Danışmanımız Aytun Çıray ve  İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanımız Ümit Özlale temayül girmeyecek. Ancak Sayın TBMM Grup Başkanvekilimiz Müsavat Dervişoğlu temayül yoklamasına girecek. Müsavat Bey kendi isteği ile temayül yoklamasına girecek" ifadelerini kullandı.