GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ocak 2020 Salı 10:49

İYİ Parti İzmir’de şok gelişme: İl başkan adayı partisinden istifa etti!

İl kongresi için aday olacağını ilan eden mevcut Başkan Hüsmen Kırkpınar’a rakip çıkan Evren Gülay flaş bir hamleye imza attı. Gülay partisinden istifa etti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti’de kurultay takvimi işlemeye başladı. İzmir’de de ilçe kongrelerinin tarihi bir bir belli olurken il kongresinde rekabet yaşanıp yaşanmayacağı da merak ediliyor. İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar geçtiğimiz aylarda kongrede aday olacağını ilan etmişti.

Kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, önceki İl Başkanı Koray Ükünç ve mevcut İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın yönetim kurullarında görev alan fakat geride kalan süreçte istifa eden ve seçimde aday olacağını resmen açıklayan Evren Gülay’dan flaş bir hamle geldi. Gülay İYİ Parti’den istifa etti.

Sosyal medya hesabından kararını paylaşan ve açıklama yapan Gülay, “Siyasetin bize kazandırdığı tüm dostluklar baki kalsın! Bu parti bize güzel günler yaşattı. İyisi ve kötüsüyle yaşattıkları bize ders olsun. Niyetimiz Atatürk cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü ve bundan böyle tarafsız bir şekilde sonuna kadar bunun için savaşacağız” dedi. Gülay ayrıca ‘artık siyasete güvenmiyoruz’, ‘kral çıplak’, ‘Allah’a emanet olun’, ‘belki başka zaman’ başlıklarını da notuna ekledi.