GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Mart 2023 Çarşamba 19:52

İYİ Parti İzmir’de ön seçim hamlesi!

İYİ Parti Genel Merkezi’nin aldığı kararla milletvekili adaylarının belirlenmesi için ön seçimin yapılacağı 18 il arasında bulunan İzmir’de sandıkların 1 veya 2 Nisan’da kurulması bekleniyor.

EGEDESONSÖZ - Milletvekili adaylarının belirlenmesi için 30 ilde önseçim yapılmasını planlayan İYİ Parti Genel Merkezi, bu sayıyı 18’e düşürdü. İzmir de önseçimin yapılacağı iller arasında yer aldı. İYİ Partili delegelerin, edinilen bilgiye göre, 1 veya 2 Nisan’da kurulması beklenen sandıklara giderek, kimleri milletvekili olarak görmek istediklerine dair iradelerini ortaya koyacak. Milletvekili aday listesinin de önseçim sonuçlarına göre, üzerinde herhangi bir oynama yapılmadan hazırlanacağı öğrenildi.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde milletvekili adaylarının önseçimle belirleneceği iller arasında Ege’den Aydın, Manisa ve Afyonkarahisar da bulunuyor. Ayrıca İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, Antalya, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Mersin, Tokat, Trabzon ve Yozgat’ın da önseçimin yapılacağı iller olarak belirlendiği ve bu konuda adı geçen illere genelgenin gönderildiği öğrenildi.