GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Nisan 2024 Çarşamba 10:37

İYİ Parti İzmir’de kurultay öncesi çıkış... 'Dervişoğlu’na bir oy bile çıkmaz!'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in siyaseti bırakma kararı sonrası alınan büyük kurultaya hazırlanan İzmir teşkilatı kararını verdi. Eski İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “İzmir’den Müsavat Dervişoğlu’na tek bir oy bile çıkmayacağını düşünüyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sonrası siyasi partilerde yaşanan hareketlilik İYİ Parti’de kaosa sebep olurken Genel Başkan Meral Akşener aktif siyaseti bırakma kararı aldı. Kamuoyuna açıklama yapan Akşener büyük kurultayda aday olmayacağını ifade etti. Bunun üzerine birçok isim adaylık açıklaması yaparken gözler delege dayısı yüksek büyük illere çevrildi.

Toplam 76 kurultay delegesi bulunan İzmir’de değişim sürecinde oy kullanacak isimler il kongresinde seçilmişti. Yerel seçim öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale ile yaşadığı sorun nedeniyle görevinden alınan İYİ Parti önceki İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’nun doğrudan yazdığı kurultay delegelerinin kime oy vereceği ise merak konusu oldu. İstifa sürecinde genel merkez ile ayrı düşen Bezircilioğlu, genel başkan adayı olan İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu hakkında olumsuz değerlendirmelerde bulunmuştu. Parti yönetimi ise Bezircilioğlu sonrasında il kongresinde seçilemeyen Ülkü Doğan’ı il başkanlığına atamıştı. 

KARŞIMIZA ADAY ÇIKARTTI 
Kurultay delegelerine hakim olan Bezircilioğlu, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada seçimde Genel  Başkan Adayı Koray Aydın’a destek vereceklerinin sinyalini verdi. Bezircilioğlu, “27 Nisan’da büyük kurultayımızı yapacağız. Benim yönetimimin 76 kişilik delegasyonu oy kullanacak. Benim dışındaki arkadaşların kime oy atacağı konusunda bir iddiada bulunamam ama Müsavat Dervişoğlu’na tek bir oy bile çıkmayacağını düşünüyorum. Çünkü Meral Akşener’in il başkanı adayı Sinan Bezircilioğlu’nun karşısına Müsavat Dervişoğlu aday çıkardı. (Ülkü Doğan’ı kastederek) Aradan zaman geçtikten sonra Müsavat Dervişoğlu Meral Hanım’ın icazeti ile aday olduğunu açıklıyor. Bu durum karşısında şaşkınım. Bir yıl görev yaptıktan sonra görevden alınmamıza sebep olan Ümit Özlale de istifa etti. Bakalım genel kurulda kazanan kim olacak?” dedi. 

Öte yandan delegelerin isim ve sayısını paylaşan Bezircilioğlu, “İzmir olarak İYİ Partimizi, aydınlığa kavuşturmak üzere 27 Nisan’da yapacağımız Büyük Kurultayımıza 76 delegemizle hazırız” ifadelerini kullandı. Bezircilioğlu’nun bu paylaşım ile Koray Aydın’a destek verdiği ifade edildi. 

KİMLER OY KULLANACAK?
27 Nisan'da yapılacak olağanüstü kongrede Bezircilioğlu'nun listesinden üst kurul delegesi seçilen 76 isim oy kullanacak. 

Liste şu şekilde: