GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Eylül 2018 Pazar 09:02

İYİ Parti İzmir’de kritik toplantı: Başkan Ükünç istifa mı edecek?

İl başkanlarına gelen istifa çağrısı sonrasında İzmir’de düğümün Salı günü yapılacak yönetim kurulu toplantısında çözülebileceği öne sürüldü. Partililerin, Başkan Ükünç’ün yeniden atanmamasına yönelik endişe taşıdığı öğrenildi. Ayrıca Kırkpınar ismi yeni dönem için ön plana çıktı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  İYİ Parti’de 24 Haziran seçimleri sonrasında başlayan sancılı süreç devam ediyor. İlk olarak Afyon kampında Genel Başkan Meral Akşener’in istifasıyla kamuoyuna yansıyan deprem daha sonra gerçekleşen kurultayla son buldu. Lider Akşener, teşkilatın ve özellikle il başkanlarının ısrarıyla kurultayda tek aday olarak yarışmış ve görevine devam etmişti.

Geçtiğimiz günlerde Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın yaptığı, “İl başkanlarımıza yönetimleriyle birlikte istifa etmeleri yönünde tavsiye kararı alındı. Bütün il başkanlarımızdan sorumluluk içinde hareket ederek tavsiye kararının gereğini yerine getireceğine inanıyorum” açıklaması ise partililer üzerinde bomba etkisi yarattı.

YAŞANAN İSTİFALAR KAFALARDA SORU İŞARETİ YARATTI
İYİ Parti için en önemli illerin başında gelen İzmir’de de durum kritikliğini koruyor. İl yönetim kurulundan ve ilçelerden gelen bazı istifalar ‘İYİ Parti’de neler oluyor?’ sorusunu akla getirirken kulislere birbirinden ilginç iddialar yansıdı.

MHP KÖKENLİLER CHP İTTİFAKINA SOĞUK MU BAKIYOR? 
Türkiye’de merkez sağ ideolojiye sahip olan az sayıda başkandan biri olan İzmir İl Başkanı Koray Ükünç ve ekibinin nasıl bir refleks göstereceği merak ediliyor. Partinin kuruluş aşamasında farklı ideolojilerden temsilcilerin bir araya gelmesi sonucunda oluşan bileşenlerden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kökenli ekipte yer alanların yerel seçimlerde olası bir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ittifakına soğuk baktığı iddia edildi.

KRİTİK TOPLANTI SALI GÜNÜ!
İl Başkanı sıfatıyla görev yapan Ükünç genel merkezden gelen istifa çağrısı karşısında henüz renk vermedi. 4 Eylül Salı günü il yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirecek olan Başkan Ükünç’ün istifasını verme eğiliminde olduğu ise parti kulislerinde konuşuluyor.

ÜKÜNÇ ATANMAZ ENDİŞESİ…
Genel Başkan Yardımcısı Aydın’ın açıklamalarından sonra basına hiçbir şekilde demeç vermeyen Ükünç sessizliğini korurken, çok sayıda partilinin muhtemel istifa gelişmesinden sonra aynı kadronun yeniden atanmayacağı endişesi içinde olduğu belirtildi.

FİKİR AYRILIĞININ SEBEBİ NE?
2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde MHP kökenli ekibin ittifaka soğuk baktığı öne sürüldü. İki yapı arasında basına yansıyan çelişkili ifadeler parti içinde kırılma yaşandığı yönünde yorumların yapılmasına sebep oldu. İzmir’deki mevcut yönetimin AK Parti’nin daha çok güçlenmemesi ve kazandığı ilçelerin sayısını arttırmaması için bir yol izlenmesi gerektiğini savunduğu aktarıldı.

DERVİŞOĞLU’NUN TERCİHİ KIRKPINAR MI?
Bununla birlikte Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun yeni dönem için Hüsmen Kırkpınar’ın il başkanı olması yönünde bir refleks gösterebileceği iddia edildi. 

GENEL MERKEZİN UHDESİNDEDİR, ÜZERİNE BİR ŞEY SÖYLENMEZ
Kendisine yönelik iddiaların sorulması üzerine konuşan Kırkpınar, “Biz İYİ Parti olarak bana göre ana muhalefet partisiyiz. Önümüzde bir yerel seçim var. Teşkilat kadrolarında genel seçimden dolayı bir boşalma oldu. Alttan yedekler geldi. Genel merkezimizin bu konudaki düşüncesi tahmin ediyorum ki kadrolar düzenlenecek ve bir kısmı göreve yeniden getirilecek. Bir kısmına da tekrar atamalar yapacaktır. Bu kimsenin uhdesinde değildir, sadece genel başkan ve genel merkezin uhdesindedir. Bunun üzerine bir şey söylenmez” ifadelerini kullandı.