GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Mart 2020 Perşembe 13:35

İYİ Parti İzmir'de iki adaylı kongreye doğru: Kırkpınar tarihi açıkladı, mesajı verdi!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, kongrenin 29 Mart’ta yapılacağını ilan ederken, “İlçelerimizdeki kongreleri sükunet, kardeşlik, barış içinde yaptık. Şenlik havasında bir süreç yaşadık. İnanıyorum ki delegenin iradesi tecelli etmiştir. İl kongresi için adaylığımı açıklamıştım. Yönetim kurulundan bir hanımefendi de açıklamıştı. Şu anda iki aday görünüyor” dedi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- İYİ Parti’nin 2’nci olağan kurultay süreci devam ederken İzmir’de gerçekleşecek il kongresi öncesinde Başkan Hüsmen Kırkpınar açıklamalarda bulundu.

Aylar öncesinde adaylığını ilan eden İl Başkanı Kırkpınar, seçimin 29 Mart Pazar Günü, Kültürpark’ta bulunan Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşeceğini duyurdu. Başkan Kırkpınar, il yönetim kurulunda görev yapan Ebru Candaş Işık’ın da yarışta olacağı kongre için teşkilata mesaj verdi.

Kırkpınar ayrıca bir dönem il yönetiminde bulunan, genel seçimlerde milletvekili aday listesine yazılan fakat sonrasındaki süreçte istifa kararı alarak Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin kurucuları arasına katılan İbrahim Dönertaş için de başarı diledi.

İNANIYORUM Kİ DELEGENİN İRADESİ TECELLİ ETMİŞTİR!
Kırkpınar, “İlçelerimizdeki kongreleri sükunet, kardeşlik, barış içinde yaptık. Şenlik havasında bir süreç yaşadık. İnanıyorum ki delegenin iradesi tecelli etmiştir. İl kongresi için adaylığımı açıklamıştım. Yönetim kurulundan bir hanımefendi de açıklamıştı. Şu anda iki aday görünüyor. İnşallah 29 Mart Pazar Günü de İzmir’e yakışan bir kongre şöleni olacak. Kardeşlik hukuku içinde gerçekleştireceğimiz tabloyla, seçimlere hazır İYİ Parti kadroları ve teşkilatları olacak. Biz İzmir’de ikinci parti olma hedefimizi koymuştuk. Yine aynı şeyi söylüyoruz. Genel seçimlerde birinci olmayı hedefleyeceğiz ama ikinci parti olacağız diye düşünüyorum” dedi.

SİYASETTE BUNLARA SIK RASTLANIYOR
DEVA Partisi’ne katılan Dönertaş için konuşan Kırkpınar, “Yaklaşık 2 ay önce istifası olmuştu. O durumla ilgili bir şey söyleyemem. İbrahim Bey ile beraber çalıştık. Partiden ayrılmak kişisel tercihidir. Nasıl gelirken kişisel tercihini ortaya koyduysa ayrılırken de aynı şekilde kişisel tercihini ortaya koymuştur. Söylenecek bir şey yok. Siyasette bunlara çok sıkça rastlanıyor. Kendisine başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.