GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Nisan 2018 Çarşamba 18:40

İYİ Parti İzmir’de flaş gelişme: Başkan Ulupınar dahil 20 istifa!

İl Başkanı Ulupınar’ın il yönetim kurulu toplantısında, teşkilata istifasını sunduğu öğrenildi. Resmi açıklamanın yarın yapılacağı da aktarıldı. Ayrıca Ulupınar beraberinde yaklaşık 20 kişinin de görevini bıraktığı öne sürüldü.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran’da yapılacak erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi.

Sürecin en stratejik partisi konumunda olan İYİ Parti’nin İzmir İl Teşkilatı’nda hareketli saatler yaşandı. 

Partinin kurucu İl Başkanı ve yılların tecrübeli siyasetçisi Yıldırım Ulupınar, yönetim kurulunu acil olarak topladı. Kanuna göre görevde olanların istifa ederek milletvekili adaylıklarını açıklaması için son tarih 26 Nisan (Yarın) olarak belirtilirken Başkan Ulupınar’ın İzmir’deki teşkilattan müsaade istediği öğrenildi.

Başkan Ulupınar’ın istifa ettiği fakat resmi açıklamayı 26 Nisan (Yarın) saat 10:00’da gerçekleşecek basın toplantısında açıklayacağı öğrenildi. Ayrıca Ulupınar beraberinde yaklaşık 20 kişinin de görevini bırakarak milletvekili adaylığına soyunacağı belirtildi.

Toplantı sona erdi. Ulupınar’dan görevi geçici olarak Koray Ükünç devraldı. Cuma günü toplanacak il yönetim kurulu ise içinden bir kişiyi başkan olarak seçecek. Bu ismin de Ükünç olmasının yüksek ihtimal olduğu belirtildi.

İstifa edenlerin arasında ilçe başkanlarının da olduğu ifade edildi.