GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Nisan 2023 Pazar 09:50

İYİ Parti İzmir'de aday adayları kantara çıktı... Gözler sonuçlarda!

İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda milletvekili aday adayları üyelerin kantarına çıktı. Sabah saat 10:00’da başlayan temayül yoklaması saat 17:00’de tamamlandı. Oy pusulası yöntemi ile gerçekleştirilecek ve 64 ismin temayül yoklamasına girdiği süreçte delegeler İzmir’de 4 ayrı salonda birden oy kullandı. Paylaşılan bilgilere göre ise temayül yoklamasında kullanılan oyların sonucu açıklanmayacak. İYİ Parti Genel Merkezi’ne gönderilecek olan oy pusulalarının sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Genel seçimlerde milletvekilliği adaylarını belirlemek isteyen siyasi partilerde hareketlilik devam ediyor. Birçok siyasi partide tamamlanan aday adaylığı sürecinin ardından ise kesin listelerde kimlerin yer alacağı merak konusu…

Geçtiğimiz hafta AK Parti İzmir İl Teşkilatı temayül yoklamasını gerçekleştirirken, bugün ise (2 Nisan) İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı temayül yoklamasına gitti

66 milletvekili aday adayının olduğu süreçte İYİ Parti İzmir’de tüm üyelerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan temayül yoklaması için 64 aday adayının geleceği hakkında oy kullanıldı.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

DERVİŞOĞLU’DA YER ALDI
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ve İzmir’den aday adayı olan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanımız Ümit Özlale gerçekleştirilecek temayül yoklamasında yer almadı. TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun 1’nci Bölge’den aday adayı olduğu süreçte kendi isteği ile teşkilatının karşısına çıkarak yeniden aday olabilmek için oy istedi.

4 BÖLGEDE SANDIK KURULDU
Delegelerin 64 isim arasında  en az  7 en çok 14 isim yazabileceği süreçte 1’nci Bölge’de Kültürpark içerisinde yer alan Celal Atik Spor Salonu’nda, 2’nci Bölge’de ise Bayraklı Havuz Düğün Salonu, Ödemiş ve Bergama'da oylarını kullandı.

CELAL ATİK'TE 'ADAYLIK' ŞÖLENİ
İzmir 1'nci Bölge'de sadece Celal Atik Spor Salonu'nda sandıkları kurma kararı alan İYİ Parti'de oy kullanılacak salon etrafında ise aday adayları pankartlarını açıldı. Oy kullanma salonunda kurulan ekran ile de ayrıca İYİ Parti’nin seçim müzikleri ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçmişte söylediği sözlerin yer aldığı video gösterimleri yapıldı.

SONUÇLAR AÇIKLANMAYACAK
Paylaşılan bilgilere göre ise temayül yoklamasında kullanılan oyların sonucu açıklanmayacak. İYİ Parti Genel Merkezi’ne gönderilecek olan oy pusulalarının sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.