GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Kasım 2022 Pazar 20:30

İYİ Parti İzmir’de 7 ilçe sandık başına gitti… İşte seçim sonuçları!

Geçtiğimiz haftalarda 10 ilçede seçim sürecini tamamlayan İYİ Parti İzmir’de bu hafta 7 ilçede daha kongre heyecanı yaşandı. Balçova, Buca, Urla, Bayraklı, Çiğli, Tire ve Kemalpaşa’da sandık başına giden İYİ Parti İzmir’de ilçelerde sürpriz yaşanmadı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- İYİ Parti’de geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Genel İdari Kurulu (GİK) ve Milletvekillerinin ortak toplantısında, Türkiye genelinde parti teşkilatında seçim öncesi ilçe ve il kongrelerinin tamamlanması ve olağan genel kurulun yapılması kararı alınmıştı.

3 Ekim’den itibaren il ve ilçe kongre süreçleri başlayan İYİ Parti, İzmir’de ilk olarak geçtiğimiz haftalarda 10 ilçede kongreyi gerçekleştirirken,tüm ilçelerde mevcut ilçe başkanları ile yola devam kararı almıştı.

İlk iki haftalık kongre sürecinin tamamlanmasının ardından ise İYİ Parti İzmir’de gözler 26-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek kongrelere çevrilirken, hafta sonu Konak,Balçova,Buca, Urla, Bayraklı, Çiğli, Tire, Kemalpaşa  ve Dikili’de ilçe teşkilatları sandık başına gitme kararı almıştı. Dün Konak’ta kongresini tamamlayan İYİ Parti bugün 7 ilçede daha sandık başına gitti.

BALÇOVA’DA SONUÇLAR BELLİ OLDU
İYİ Parti  Balçova İlçe Başkanlığı’nda mevcut ilçe başkanı Hicran  Helezür’ün yeniden aday olduğu süreçte mevcut başkana rakip aday çıkmazken, Balçova Belediyesi Spor Kompleksi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede güven oyu alan Helezür yeniden ilçe başkanlığı görevine geldi.

BUCA’DA TORUN’A GÜVENOYU
İYİ Parti Buca’da ise sakin bir seçim sürecinin geçmesi bekleniyor. Diğer ilçelere oranla tek adayın bulunduğu ilçede mevcut  İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun sandıkta ilçe teşkilatından güvenoyu arayacak. 27 Kasım’da Buca Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek kongre saat 11.00’de başlayacak

URLA’DA İPİ BIYIK GÖĞÜSLEDİ
İlçe içinde yarışa ev sahipliği yapacak bir diğer ilçe ise Urla oldu. mevcut başkan Yüksel Bıyık kongrede yeniden adaylığını koyarken, Kongrede parti içinde görev alan ve görevlerinden ilçe başkanlığı için istifa eden Nihat Yılmaz, kongrede Bıyık’ın rakibi oldu. Heyecana tanıklık eden kongrede sandıktan en yüksek oyu alan Bıyık, yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

BAYRAKLI’DA ADAY BOLLUĞU
Hafta sonu gerçekleşecek kongrelerin içinde en fazla aday sayısına sahip olması beklenen Bayraklı’da ise yarış iki adaylı gerçekleşti. Mevcut ilçe başkanı Erdinç Çobanoğlu'nun tekrar aday olduğu süreçte Çobanoğlu’na İbrahim Uğurel rakip oldu. Seçim öncesi sert sözlerin kullanıldığı kongrede mevcut başkan delegelerden en çok oyu alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

ÇİĞLİ’DE DOĞAN GÜVENOYU ARAYACAK
Bir diğer tek adaylı geçen ilçe ise Çiğli. İlçede kurucu yönetimden olan ve sonrasında yapılan seçimle göreve gelen mevcut ilçe başkanı Özgür Doğan yeni dönem için tek adaylı olarak girdiği seçimde güven oyu alarak yeniden ilçe başkanı seçildi.

TİRE'DE ŞENYURT İLE YOLA DEVAM KARARI
İYİ Parti Tire’de de seçim tek adaylı olarak gerçekleşti. 2,5 yıl önce gerçekleştirilen seçimle ilçe başkanlığı görevine gelen ve halen mevcut başkanlık görevini yürüten Yüksel Şenyurt Tire Esnaf Kefalet Sarayı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede yeniden ilçe başkanı seçildi.

KEMALPAŞA’DA DA SÜRPRİZ OLMADI
İYİ Parti Kemalpaşa’da da aday bolluğu yaşandı. Mevcut başkan Nizamettin Yılmaz'ın da yeniden başkanlığa aday olduğu süreçte Yılmaz’a ilçeden 2 rakip aday çıktı. Coşkun Dinçer ve Emre Özgür’ün de ilçe başkanlığı için aday olduğu kongrede delegelerden güven oyu alan Yılmaz yeniden ilçe başkanı seçildi.