GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Aralık 2020 Salı 21:12

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'dan Menemen iddialarına yanıt: İYİ Parti'de fire olmaz!

Menemen'de kıyasıya bir rekabete sahne olan belediye başkanlık seçimlerinde İYİ Parti'nin fire verdiği iddialarını gazetemize değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Başka bir yerde ne arıyorlarsa arasınlar ancak İYİ Parti'de fire olmaz. Biz ağzımızdaki dille konuşuyoruz, başkaları karnı ile konuşuyor" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından mecliste yapılan başkanvekilliği seçimi kıran kırana geçti.

Seçimin ilk 2 turunda çoğunluk yakalanamazken, salt çoğunluğun yeterli olduğu 3'ncü ve 4'ncü turlarda ise iki aday da eşit oy aldı. Oylamada bir türlü kazananın çıkmadığı seçimlerde 5'nci tur olarak kuraya gidilirken, Menemen Belediyesi'nde matematik çoğunluğu bulunan Millet İttifakı'nda kim fire verdi tartışmaları yaşandı.

Seçimde fire verilmesi konusunda hedef tahtasına İYİ Parti konulurken, konuyla ilgili gazetemize konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti'den hiçbir şekilde fire verilmediğini belirtti.

"MUHTEMELEN BAŞKA BİR ŞEYLER DÖNDÜ"

Matematik olarak alınması gereken bir seçim olarak nitelendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Menemen'deki seçim canlı yayınlandı, vatandaşlar oradan takip edebildi durumu. Matematik olarak alınması gereken bir seçim. İkinci turdan sonra, salt çoğunluğa geçtikten sonra. Muhtemelen başka bir şeyler döndü orada, bir şeyler konuşulmaya çalışıldı ve iş sonunda kuraya geldi. Burada her iki adaydan biri çıkabilirdi ancak kura seçiminde çıkan isim Deniz hanım oldu" dedi.

"SALONDAN DAHİ ÇIKMADIK "

Gerçekleştirilen oylamada İYİ Parti'den fire olmadığının altını çizen Kırkpınar,"Firenin İYİ Parti'den olduğu söylemlerini iyi bir mercek altına almak lazım. İYİ Parti olarak ilçe başkanımız, ben ve 3 meclis üyemiz ile salondan dahi çıkmadık. Özellikle çıkmadık salondan. Herhangi bir algıya neden olmasın diye. Oldukları yerden gayet güzel bir şekilde kalkıp oylarını kullandılar. Başka bir yerde arasında ne arıyorlarsa ancak İYİ Parti'de fire olmaz. Biz ağzımızdaki dille konuşuyoruz, başkaları karnı ile konuşuyor. Biz bu uydurma haberlere itibar etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ZOR BİR İŞE GELDİ"

Deniz Karakurt'un zor bir göreve geldiğini belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Yeni başkan zaten meclis üyesiydi. Zaman zaman eski yönetim ile haklı olduğu konularda çelişkiler yaşadılar, bizde o dönemden beri kendisini takip ediyoruz. Hukukçu kendisi. Orada Millet İttifakını temsil edecek kabiliyette, kapasitede bir insan olarak düşünüyoruz. Zor bir işe geldi, sonuçta kolay değil bir enkazın içinde. Ateşten gömlek bana göre. Ben başaracak diye ümit ediyorum. Kendisinde o gayreti gördük çünkü" diye konuştu.