GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Haziran 2021 Pazar 08:55

İYİ Parti’den MHP’ye ‘ABD anketi’ yanıtı: Seçim sonuçlarında görecekler!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'in 'anketleri ABD yaptırıyor' ifadelerini kullanmasına yanıt veren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Onlar nereye yaptırıyor anketleri bilemem, beni de ilgilendiren bir şey de değil. Bizimki normal de her zaman çalıştığımız bir medya araştırma grubuna verdiğimiz sonuçlar. Ancak ısrarla dediğim gibi o gün geldiğinde bu anketleri ABD mi yaptırmış yoksa vatandaşların vicdanından çıkan ses miymiş, herkes bunu görecek" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Muhalefet partilerinin son dönemlerde ısrarla çağrıda bulunduğu 'erken seçim' tartışmalarında Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı karşı karşıya gelmeye devam ediyor.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın geçtiğimiz günlerde "AK Parti ve MHP'nin oyları eriyor. Ülke çapında oyunu en çok artıran parti, İYİ Parti'dir" sözleri üzerine Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise anketler hakkında çarpıcı bir iddia da bulunmuştu. Şahin anket sonuçları için, "Türkiye'deki anketleri ABD yapar, onlar önümüze koyar. Kimin ne kadar olmasını istiyorsa önümüze öyle bir algı koyar" ifadelerini kullanmıştı.

MHP'li Şahin'in 'ABD' iddiasına İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'dan cevap gecikmedi. İddialara yanıt veren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar, seçim  gerçekleşmesi halinde herkesin gerçek  sonuçları göreceğine vurgu yaptı.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN NASIL GİTTİĞİNİ HERKES GÖRECEK
Türkiye'de ve İzmir'de seçmene güvendiklerini dile getiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Ben anket sonuçlarını siyasi partilere bir bilgi olarak vermedim. Benim açıkladığım rakamlar Türkiye'de ve İzmir'de bulunan seçmenleri bilgilendirmek amacıylaydı. Bunu üzerine alınan ve yorum getirmek için bir fırsat olarak görenlere şunu söylemek istiyorum; Benim söylediklerime halkın itibar etmesini beklerim, ben halkın da bu konuda itibar ettiğini görüyorum. İzmir ve Türkiye seçmenine bu konuda güveniyorum. İster baskın, ister erken isterse de seçimler tarihinde yapılsın, işte o zaman görecekler bu anketleri ABD mi yapmış, yoksa Türk seçmeninin vicdanı ve feraseti ile verdiği oylar ile Cumhur İttifakı'nın nasıl gittiğini görecek herkes" dedi.

ONLAR NEREDEN YAPTIRIYOR BİLEMEM
Kırkpınar ayrıca "Ben bu tip polemiklere girmem onlarla. Onlar nereye yaptırıyor anketleri bilemem, beni de ilgilendiren bir şey de değil. Bizim ki normal de her zaman çalıştığımız bir medya araştırma grubuna verdiğimiz sonuçlar. Ancak ısrarla dediğim gibi o gün geldiğinde bu anketleri ABD mi yaptırmış yoksa vatandaşların vicdanından çıkan ses miymiş, herkes bunu görecek" diye konuştu.