GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ocak 2021 Çarşamba 16:38

İYİ Parti’den Menemen yorumu: Hukuk, herkese bir gün lazım olacak

Başkanvekilliği kura çekiminde Menemen Belediye yönetiminin AK Parti'ye geçmesini değerlendiren Başkan Hüsmen Kırkpınar, "Hukukçu Hamza Dağ'ın teklifi ve iknasıyla yapılan ilk kuraya yapılan itirazı hala anlayabilmiş değilim. Mahkemenin ara kararıyla yapılan bu işlem, vicdanları yaralamıştır" dedi.

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Başkanvekilliğine kurayla AK Partili Aydın Pehlivan'ın getirilmiş olmasını değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, yapılan işlemin hukuksuz olduğuna vurgu yaptı. "Ben hukukçu değilim ama hukukçu AK Parti Milletvekili Hamza Dağ'ın teklifi ve iknasıyla yapılan ilk kura çekimine yapılan itirazı hala anlamış değilim. Hukuk, bir gün herkese lazım olacak" açıklamasında bulundu.

ÜST MAHKEME KARARI BEKLENMELİYDİ
Bugünkü kura çekiminde kazananın AK Partili Aydın Pehlivan'ın olmasıyla ilgili olarak söylenecek bir şey olmadığını belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "CHP'nin üst mahkemeden beklediği karara göre seçim yenilenebilirdi. Ara karar vermiş bir mahkemenin kararına baktığımız zaman, bir sonuç çıkarmamız mümkün değildir" dedi ve şunları söyledi:

HUKUK VARSA, SİYASETİN, SOSYAL HAYATIN ANLAMI VARDIR
"Sürekli gerilim üzerinden siyaset geliştiriyorlar. Kurada AK Parti kazandı. Peki Millet ittifakının oyları nereye gitti? Milletin iradesi nerede kaldı? İlk kurayı öneren, hukukçu Hamza Dağ'dır. İkna eden de kendisidir. CHP Grubu bu teklifi kabul etti, yani kırmızı toplar, fanusta çekim yapmayı... Sonra tebrik ettiler. Ve itiraz ettiler. İtiraza hakları vardır. Haksızlık, eksiklik görmüş olabilirler. Fakat mahkemenin kararı beklense, daha adil olurdu. Sonraki süreçte, Valiliğin aldığı kararla ilgili, söyleyecek sözümüz olmadığını bildirdi. Sonuçta mülki amirden gelen bir karar. Saygı duyarız. Olaya öyle baktık. Seçimden kimsenin kaçtığı yok. Aslolan şudur: Ara karara bakarak böyle bir şeyin uygulanması, vicdanları yaralamıştır. Bu işi vicdanlara bıraktık. Ortaya çıkan son sonuçla ilgili CHP süreci takip edecektir. Üst mahkemeden farklı bir sonuç çıkmazsa, yapacak bir şey yok. Unutulmamalı ki, hukuk bir gün herkese lazım olacaktır. Hukuk varsa, sosyal hayatın, siyasetin anlamı vardır."