GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Eylül 2021 Cumartesi 14:16

İYİ Parti'den İzmir Büyükşehir'e çağrı: İstanbul ve Ankara'ya yurt yapılabilir

Son dönemlerde yaşanan yurt krizi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne İstanbul'da yurt açma önerisinde bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "Bu sıkıntılar bertaraf edilmesi için lojmanların, otellerin, ikinci evlerin yurt olarak kullanılabileceğini söyledik. İstanbul'dan İzmir'e gelen yurt bulamıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İstanbul'a yurt yapabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'den İstanbul Ankara gibi kentlere giden öğrencilerin yurt ihtiyacı için oralara yurt yapabilir, maliyetlerine bakmak lazım bunların" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, basın mensuplarının son dönemde yaşanan yurt krizi ile ilgili sorularına yanıt verdi.

Hükümetin yurt politikalarını eleştiren Dervişoğlu ve Çıray İYİ Parti iktidarında yurt politikalarının değişeceğini belirtti.

DERVİŞOĞLU: KADIN YÖNETİCİ SAYIMIZ İLE ÖVÜNÜYORUZ
Kadın Genel Başkana sahip olmanın verdiği avantaj ile parti kademelerinde kadın sayısının yüksek olduğunu belirten İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "Bizim partimizin tüzüğünde her alanda yüzde 25'lik kadın kotası var ve bu uygulanıyor. Biz bu kotanın çok üstüne çıkıyoruz çünkü bizim liderimiz bir kadın. Kadın seçmenlerin teveccühüne mazhar olduğumuzu gibi kadın yöneticilerimizin de çoklukları ile övünüyoruz. Kimlikleri, cinsiyetleri üzerinden değerlendirmiyoruz. Bu genç kardeşlerimiz sadece kadın oldukları için göreve gelmediler, liyakatleri nedeniyle ve sosyal etkinlikleri yönüyle bu göre talep oldular. Uzunca bir süredir onlara çalışıyoruz her geçen gün büyümenin tadını çıkartıyoruz. İYİ'lik her geçen gün büyüyor" dedi.

TÜRKİYE EVLATLARINI ÇADIRA MUHTAÇ EDECEK KADAR KÜÇÜK BİR ÜLKE DEĞİL
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı ile 81 yurt yapılabileceğini belirten Dervişoğlu, "Biz bize bildirilen sıkıntıların çözümü ile alakalı ortak akılla çözümler üretiyoruz. Bu sıkıntılar bertaraf edilmesi için lojmanların, otellerin, ikinci evlerin yurt olarak kullanılabileceğini söyledik. İstanbul'dan İzmir'e gelen yurt bulamıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İstanbul'a yurt yapabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'den İstanbul, Ankara gibi kentlere giden öğrencilerin yurt ihtiyacı için olarak yurt yapabilir, maliyetlerine bakmak lazım bunların. Cumhurbaşkanının tek uçağı 2 bin kişilik 81 yurt ediyor.  Bunlar geçici çözümler. Baş Danışmanımız da açıkladı. Kendisi açıkça söyledi. Türkiye evlatlarını çadıra muhtaç edecek kadar küçük bir ülke değildi" diye konuştu.

ÇIRAY: BELEDİYELER HÜKÜMETİN AÇIKLARINI KAPATMAYA ÇALIŞIYOR
Merkezi hükümetin üzerine düşen görevleri yapmadığını belirten İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "20 yıldır bu adımlar atılmamış olmalı ki bugün devraldıkları 2002'den daha gerideler. Türkiye'de yerel yönetimlerin görevleri ile devletin görev tanımları birbirine karıştı. AK Parti'nin yönettiği devlet üzerine düşeni yapmadığı için yerel yönetimler de sosyal hizmetlere ve bu tür hizmetlere yöneldi. Bu da belediyecilik ve şehircilik hizmetlerini aksatmaya başladı. Bizim yönetimimizde Türkiye'de görev karmaşası olmayacak. Biz merkezi hükümet olarak yurt sorunun çözeceğiz ve belediyelerde  yerel belediyecilik ve şehircilik hizmetlerine ağırlık vermiş olacaklar. Türkiye'de bugün devletin boşluğunu Büyükşehir Belediyeleri doldurmaya çalışıyor bu da yerel hizmetlerde aksamaya neden oluyor. İnşallah bizim yönettiğimiz Genel Başkanımızın Başbakan olduğu Türkiye'de devlet öğrencilerin barınma sorunu öncelikli bir mesele olarak çözeceğiz" dedi.