GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Nisan 2023 Perşembe 11:27

İYİ Parti’den ‘Çıray’ sitemi: Kızgın değil üzgünüz

İYİ Parti İzmir’de Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray’ın açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, “Aytun Bey İzmir milletvekili gönül isterdi ki burada olsun bayramlaşalım. Kırgınlıkları unutalım. Biz bizden gönül bağı ile kopmuş kimse hakkında olumsuz bir şey söylemiyoruz” ifadelerini kullanırken oy oranları ile ilgili açıklaması için 'Kızmıyoruz ama üzülüyoruz' dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir’de Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray’ın sözleri sonrası başlayan tartışmalar hız kesemeden devam ediyor. Milletvekili adaylığı sürecinde partisine yönelik sert eleştirilerde bulunan ve partisinin baraj altında kaldığını ifade eden Çıray’a parti içinden sert tepkiler gelmişti.

Gelinen süreçte ise İYİ Parti İzmir’de bayramlaşma töreninde yer alamaması sonrası ‘ipler koptu mu’ sorusu sorulurken, İYİ Parti’nin ağır toplarından Çıray’a sert sitemler yöneltildi.

ÖZLALE: KİMSE HAKKINDA KÖTÜ BİR SÖZ SÖYLEMEDİK
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, “Aytun Bey İzmir milletvekili gönül isterdi ki burada olsun bayramlaşalım. Kırgınlıkları unutalım. Biz bizden gönül bağı ile kopmuş kimse hakkında olumsuz bir şey söylemiyoruz. Geçmişte partimizden Özdağ ayrılmıştı... Kimse Ümit bey hakkında olumsuz bir şey söylemedi. Yavuz Bey ayrıldı onun hakkında da kimse kötü bir şey söylemedi. Biz geçmişte partimizde görev almış hiçbir arkadaşımız hakkında kötü konuşmuyoruz. Biz bekledik gelir mi diye ama gelmedi… Bundan sonraki süreçte İYİ Parti yoluna ilk günkü gibi kardeşçe birbirine sarılarak yürüyecektir” diye konuştu.

BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK ÜSTÜNDE OY ALACAĞIZ 
Çıray'ın oy oranlarında azalma olduğu iddiasına da yanıt veren Özlale, “Oy oranımızı bilmiyoruz. Ancak bunu 22 gün sonra göreceğiz. Bütün bu iddiaların nasıl asılsız olduğunu göreceğiz. Beraber çalıştığımız, aynı davaya inandığımız, halen meclis çatısı altında bu partinin milletvekili sıfatını taşıyan arkadaşlarımızın herhangi bir resmi kaynağa dayanmayan İYİ Parti'yi kötü göstermesine üzülüyoruz. Kızmıyoruz ama üzülüyoruz. İYİ Parti olarak önümüzdeki dönemde beklentinin çok, üstünde bir oy alacağız. Biz  burada tekrardan basın toplantısı düzenlediğimizde bütün arkadaşlarımız ile İzmir'e İzmir'den tahminimizin çok üstünde vekili Ankara'ya taşımasını gurur ile cevap vereceğiz. Çok iyi bir çalışma grubumuz var ve çıkan asılsız haberlere aldırmıyoruz. İYİ Parti'yi Ankara'da en iyi şekilde temsile etmeye gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

KARAKIŞ: MUHALEFETİN CİDDİ OY ARTIŞI VAR
İYİ Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış ise, “Dün Karşıyaka’daydık etleri stoklamış ancak satamıyor. Bir ayakkabıcıyı girdik burada da daha siftah yapamamıştı. Spekülasyonları geride bırakmak istiyoruz. Aytun Bey  24 saat içinde arasında yüzde 10 fark olan iki farklı bilgi verdi. Bizde ölçüm yapıyoruz , iktidarın bu kadar oy kaybettiği dönemde muhalefet ciddi bir oy artışı sağlayacak” diye konuştu.