GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Kasım 2020 Salı 14:39

İYİ Parti’de Menemen krizi: Yine kapıştılar!

Menemen soruşturmasında İYİ Partili bazı isimlerin dahil edilmesinin ardından, “İzmir adliyesinin tutumu takdire şayandır. İsimler parti tarafından görevden alınmalıydı” diyen İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’e tepki geldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “Fırsat bulunca arkaya dolanma alışkanlığını terk ediniz Aytun Bey” dedi.

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediyesi’nde başlayan ve İYİ Parti’ye sıçrayan soruşturma sonrasında İl Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Uzun, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Teyfik Fikret Çalık ile Karabağlar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çama tutuklandı. Soruşturma kapsamında ayrıca İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yar hakkında da adli kontrol uygulanmasına karar verildi.

Soruşturmanın Menemen üzerinden İYİ Parti’ye sıçraması partiyle uzun süredir sorun yaşayan İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’ın tepkisine neden oldu.  Çıray, İzmir adliyesinin çalışmasını başarılı bulurken “Durum takdire şayandır. Adalete olan güven artıyor” ifadelerini kullandı.  Çıray ayrıca, ““İddialar çok ciddi. CHP gerekeni yaparak ihraç etti. İYİ Parti de bir şey yapmalıydı. Bu isimler ve adı karışanlar çoktan görevden alınmalıydı” dedi.

Çıray’ın açıklamalarına İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu çok sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, “Fırsat bulunca arkaya dolanma alışkanlığını terk ediniz Aytun bey. Siz bu partinin milletvekilisiniz. Katkınız olmayan başarılardan rant devşirme maharetinizi, olumsuzlukları bertaraf etmek için de kullanınız. Aksi halde, beyanlarınızın kıymetini sorgulamaktan geri durmayacağım” açıklamasını yaptı