GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ağustos 2019 Pazar 10:59

İYİ Parti'de GİK belli oldu: İzmir'den 2 isim!

İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı'nda yapılan seçimde GİK üyeleri belli oldu. İYİ Parti'nin yeni GİK'i çarşaf liste yöntemiyle belirlenirken, 50 kişilik kurula İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve cinsiyet kotasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Ünibel A.Ş.'nin Genel Müdürü Nihal Ağca adını yazdırdı.

İYİ Parti, yenilenen tüzüğü sonrasında ilk kongresini Ankara’da gerçekleştirdi. İYİ Parti'nin yeni GİK'i çarşaf liste yöntemiyle belirlenirken, 50 kişilik kurula İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve cinsiyet kotasıyla  İzmir Büyükşehir Belediyesi  Ünibel A.Ş.'nin Genel Müdürü Nihal Ağca adını yazdırdı.

Parti Genel İdare Kurulu 50 kişiye düşürülürken, ilk kez çarşaf liste uygulandı. Delegelerin oylarıyla Genel İdare Kurulu asil ve yedek listesi seçildi.

İYİ Parti'de merakla beklenen Genel İdare Kurulu belli oldu. 4. Olağanüstü kurultayında çarşaf liste ile GİK üyelerini belirleme kararı alan İYİ Parti'de adaylar genel idare kurulu üyeleri için sandığa gitti.

Parti delegelerinin verdikleri oylarla belirlenen ilk 50 kişilik asil, 25 kişilik yedek GİK listesi belirlendi.

ÇIRAY'DAN 'ONUR VERİCİ' PAYLAŞIMI
Öte yandan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray seçim sonrası kısa bir açıklama yaparak delegelere teşekkür sundu. Çıray sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  728 delegemizin 505 gibi çok yüksek oyla GİK Üyesi seçilmem onur vericidir. Değerli delegelerine şükranlarımı sunarım. Seçilen ve seçilemeyen değerli arkadaşlarıma da başarılar dilerim.