GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Nisan 2023 Pazar 09:19

İYİ Parti’de bir eleştiri de Manisa’dan… ‘Hileli ve bol yanlışlı temayül’

İYİ Parti Manisa 6’ıncı sıra milletvekili adayı Orkun Şıktaşlı yaptığı açıklama ile adaylık belirleme sürecinde gerçekleşen temayül yoklaması için “hileli ve bol yanlışlı” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - İYİ Parti Manisa 6’ıncı sıra milletvekili adayı Orkun Şıktaşlı sosyal medya hesaplarından partisinin milletvekili belirleme sürecinde gerçekleştirdiği temayül yoklaması ile ilgili eleştirilerde bulundu.

2019 yılındaki yerel seçimlerde İYİ Parti’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı da olan Şıktaş’lı milletvekilliği adaylık müracaatı sonrası gerçekleşene temayül yoklamasının eşit rekabet şartlarında yapılmadığını ve hileli ve bol yanlışlı olduğunu ifade etti. Şıktaşlı, yoklamanın sonuçlarının da sağlıklı ve doğru olmadığını da ileri sürdü.  

Şıktaşlı’nın sosyal medya paylaşımları şu şekilde:

Milletvekili adaylığım süreciyle ilgili, tarafıma gelen sorular nedeniyle açıklamamdır :

Geçmiş tarihli bir görüşmemizde  Genel Başkanım Sayın Meral Akşener, siyasi geleceğimle ilgili ne düşündüğümü sorduğunda :

“Hem siyasi hayatımda, hem de eğitim hayatımda belediyecilikle ilgili çok çalışıp, kendimi geliştirdiğimi ve bu alanda ülkeme hizmet etmeyi hedeflediğimi” söylemiştim.

Genel Başkanım da, önümüzdeki seçimlerin çok önemli olduğunu söyleyerek, Milletvekili olmamı istediğini ifade etti : ‘Hazırlan !’ dedi.

Bunun üzerine ‘ülke siyaseti donanımı’ sağlayabilmek adına,  uzun zamanlı bir çalışma gerçekleştirdim.

Adaylık müracaatımın sonrasında ortaya çıkan çok etaplı değerlendirmenin, ilk etabı olan temayül yoklaması, eşit rekabet şartlarında yapılmadı: hileli ve bol yanlışlı bir temayül gerçekleşti. Sonuçlarının da ‘sağlıklı ve doğru’ olmadığı tespit edildi.  Değerlendirmede diğer kriterler uygulanmadı.

Ancak, yine de adaylık sırası belirlenmesinde temayül sıralaması, değerlendirmede tek kriter olarak -temayül yapılan- tüm illerde uygulandı.

Ve sonucunda kantar bizi 6. sıraya getirdi.

Genel Merkezlerin kontenjan hakkı her zaman saklıdır ve bu polemik konusu değildir. Bilakis şehrimde listenin Genel Merkezimizden bir kontenjanla güçlendirilmesi isabetlidir.

Önümüzdeki seçimler ülkemiz ve gelecek nesillerimiz için çok önemlidir. Yaşadığım süreçte tüm olumsuzluklara rağmen, zaman bunları sorun etme zamanı değildir.

Velhasıl, bu seçimlerde partimin en iyi sonuçları alması, Genel Başkanımın bunca yıldır ülkem ve insanım için gösterdiği gayretin karşılığını alması için de tüm gücümle çalışmaya devam ediyorum, edeceğim.

13. Cumhurbaşkanı seçiminde Millet İttifakımızın adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçtirmek için tüm gayretimizle  sahadayız, her yerdeyiz

ÇIRAY DA ELEŞTİRİP ADAYLIKTAN ÇEKİLMİŞTİ
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, geçtiğimiz günlerde milletvekili aday adaylığından çekildiğini açıklamış, yaptığı açıklamada İYİ Parti oylarının baraj altına düştüğünü söylemişti. Çıray İzmir'deki temayül yoklamasına ilişkin eleştirilerde de bulunmuş hatta İYİ Parti İzmir İl Başkanlığının genel merkeze yazdığı raporu paylaşmıştı. Çıray'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamalar, siyasetin gündemine bomba gibi düşmüş özellikle parti içinde tartışmalar yaratmıştı.