GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
23 Mart 2018 Cuma 12:39

İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Okulları'na TÜBİTAK Ödülü

İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Okulları, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nın düzenlediği “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri” yarışmasından Ege Bölge birinciliğiyle döndü.

Bu yıl 49'uncusu yapılan yarışmada “Rook Polinomlarına Farklı Bir Bakış ve Rook Üçgenleri ile Kombinatorik Problemlerin Çözümü” projesi ile10-A Sınıfı öğrencisi Mehmet Efe Akça matematik alanında Ege Bölge birincisi oldu.

Lise öğrenimine devam eden öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen yarışma, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Teknolojik Tasarım alanlarında düzenleniyor.

Matematik projesinin TÜBİTAK'tan Ege Bölge birinciliği kazanmasının, kendilerine büyük gurur yaşattığını belirten İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Esra Sandalcı Adam, çağdaş bir eğitim anlayışıyla tam donanımlı ve bilimin ışığında öğrenciler yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi. İTÜ’nün, bilimsel araştırma ile iç içe ve güncel bilişim teknolojilerini bu amaçlar doğrultusunda kullanabilen bireyler yetiştirmeye yönelik yüzyılı aşan mühendislik ve matematik odaklı eğitim altyapısının gücünün de elde edilen bu başarıyla bir kez daha kanıtlandığını ifade etti.