GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Ocak 2017 Perşembe 18:25

İTOB OSB’de elektrik krizi: Üretim durdu, ihracat aksadı

Menderes Tekeli’de yüzlerce fabrikanın yer aldığı İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde günlerdir elektrik kesintisi yaşanıyor. OSB’de faaliyet gösteren fabrikaların üretimi dururken ihracatlar aksadı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası (İTO) tarafından kurulan İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrik krizi yaşanıyor.

İzmir genelinde hafta başı itibari ile etkisini gösteren kar yağışı ve beraberindeki sağanak yağış sürmeye devam ederken, hava muhalefeti İTOB OSB’deki sanayicileri vurdu.

4 GÜNDÜR ELEKTİRİK KESİK
Menderes Tekeli’de 2 milyon 500 bin metrekarelik alanda yüzü aşkın fabrika ile hizmet veren OSB genelinde 3-4 gündür yaşanan elektrik kesintilerinin bugün gün boyu yaşanması, firmaları isyan ettirdi.

Firmalara yapılan açıklamalarda İTOB’un elektrik altyapısının olduğu ve elektrik trafolarının dere yatağında yer alması nedeniyle yoğun yağışların elektrik kesintisine neden olduğu yönünde bilgilendirme yapıldı.

YÖNETİM İLGİSİZ
OSB’de hizmet veren İzmir’in mekanik üretim sistemleri üreticisi ve ihracatçısı Dedem Mekatronik Genel Müdürü Raşit İmrenci yaşanan sorunu Egedesonsöz’e anlattı.

Yaşanan elektrik kesintisinin gün boyu devam ettiğini ifade eden İmrenci, “İTOB’da önceki günlerden beri belli aralıklarla elektrik kesintisi yaşanıyordu. Bugün ise bütün gün elektrik gelmedi. Bize bu konuyla ilgili İTOB tarafından bir bilgi verilmiyor.  Yaşanan bu sorun karşısında İTOB Başkanı Ekrem Demirtaş’ın ilgisiz kaldığını görüyoruz” diye konuştu.

İHRACATIMIZ VAR ÜRETİM YAPAMIYORUZ
Yaşanan kesintiden İTOB’daki tüm firmaların mağdur olduğunu ifade eden İmrenci, ”Şu an fabrikamızda üretim durmuş durumda.  Buradaki bütün fabrikalarda durum aynı. Biz ihracat yapan bir firmayız. Siparişlerimiz bekliyor. Yaşanan bu sorun ihracatımızı olumsuz etkiliyor. Fabrikada 150 kişi çalışıyor.  İhracatımız var üretim yapamıyoruz. Bir an önce bu sonunun kalıcı olarak çözülmesi gerekiyor” dedi.