GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Mart 2017 Cuma 17:57

İTO’de yemek kartlarındaki komisyon oranlarına tepki

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, son günlerde yemek kartlarından alınan komisyon oranlarıyla ilgili tepki geldiğini belirterek, "En kısa sürede mevzuat değişikliklerini de kapsayan bir çözüm önerisiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’mıza müracaat edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre İTO Başkanı Demirtaş, yemek kartlarından alınan komisyon oranlarına tepki gösteren İTO'nun restoran ve kafe işleten üyeleriyle bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Demirtaş, bu oranların düşürülmesi için çalıştıklarını, sektörden bu konuda gelen şikayetlerin arttığını ifade etti.

Konunun sadece İzmir'deki restoranların sorunu olmadığını vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti: "Elbette serbest ticaret var ama hiçbir kural olmadan üyelerimizin zarar görmesine de seyirci kalamayız. Artan komisyon oranları nedeniyle başta İstanbul olmak üzere her yerden ciddi tepkiler yükseliyor. Bu konuda yasaklayıcı değil düzenleyici bir tavır alınması gerekiyor. Sorunun iki tarafını da, restoranları da yemek firmalarını da bir ortak noktada buluşturmamız gerekiyor. Odamızda bu konuda bir çalışma başlattık."

Demirtaş, "En kısa sürede mevzuat değişikliklerini de kapsayan bir çözüm önerisiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’mıza müracaat edeceğiz." ifadesini kullandı. (AA)