GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
23 Ağustos 2022 Salı 13:16

İtiraz gelmişti... Karşıyaka Orman Bölge binasına yeni planlama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Karşıyaka’daki Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait kurum alanın planlarını askıya çıkarıldı. İtirazlar doğrultusunda yeniden düzenlenen planlara göre tesis için 1,5 emsal ve 5 kat yükseklik sınırı tanındı.

EGEDESONSÖZ – Orman Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü’nün Karşıyaka’daki binasının yeni imar planları yayımlandı. Aksoy Mahallesi’ndeki resmi hizmet alanının yeni 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyuruldu.

Yapılan itirazlar sonrası yeniden düzenlenen planlar bakanlık tarafından askıya çıkarıldı. Planlara göre 1,5 emsal hakkı tanınan resmi kurum alanın yüksekliği ise 5 katla sınırlandırıldı. Resmi tesis alanında yönetim binasının yanı sıra lojman, sosyal tesis ve spor alanı da yer alıyor.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda “Bakanlığımızın 29.07.2022 tarihli ve 4217440 sayılı yazısı ile; İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Aksoy Mahallesi 103 ada 88 parselde yer alan taşınmaza ilişkin; yapılaşma haklarının yürürlükteki mevzuat çerçevesinde alanın ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yeniden düzenlenmesi amacıyla ”Resmi Kurum Alanı” kullanım kararında herhangi bir değişiklik yapılmadan, kamu ihtiyaçları göz önünde bulundurularak E:1.50 Yençok:5 Kat yapılaşma koşulu ile planlanan ve müellifince hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Bakanlığımıza iletilmiş olup 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 97(ç) maddesi ve 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 9. maddesi uyarınca değerlendirildiği ve Bakanlık Makamınca uygun görülerek onaylandığı bildirilmiştir.” denildi.