GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
13 Aralık 2016 Salı 11:09

İTB'den üyelerine 20 milyonluk 'nefes' kredisi!

TOBB'un KOBİ'lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak için başlattığı "Nefes Kredisi" uygulaması kapsamında İTB'ye 20 milyon liralık kredi limiti verildi.

İzmir Ticaret Borsasının (İTB) üyelerine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından KOBİ'lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla başlatttığı "Nefes Kredisi" uygulaması kapsamında 20 milyon liralık kredi limiti açtığı bildirildi.

 Borsadan yapılan açıklamaya göre, İTB üyeleri, Ziraat Bankası ve Denizbank ile gerçekleştirilen kapsamında yürütülen Nefes Kredisi projesinde, 12 ay vadeli ve aylık eşit taksitli aylık yüzde 0,8, yıllık ise yüzde 9,90 brüt faizli 100 bin liraya kadar kredi kullanabilecek.

Üyelerden, Hazine Müsteşarlığının talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında herhangi bir masraf ve komisyon talep edilmeyecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, ekonomide yaşanan daralmaya karşı bir reaksiyon vermek üzere bu projenin içinde yer almayı görev saydıklarını belirterek, "İnşallah bu destek sıkıntılı günlerin aşılması için bir nefes olur." ifadesini kullandı.