GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
15 Haziran 2022 Çarşamba 16:27

İTB'de ödüller minik sahiplerini buldu

İzmir Ticaret Borsası'nın çocuklara tarımı ve toprağı sevdirmek için düzenlediği "Çocuk Gözüyle Hayvancılık" resim yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

İZQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi'ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"Toprak ve Çocuk Programı" kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren ve sergiye değer görülen eserlerin gösterime açıldığı serginin açılışında konuşan Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, programın çocukları doğal hayatla tanıştırmak, tarımı ve toprağı sevdirmek için düzenlendiğini bildirdi.

Kestelli, şunları kaydetti:

"Bizler kapımızın önünde sabahtan akşama kadar arkadaşlarımızla oynar, ağaçlara tırmanır, komşumuzun bahçesinden topladığımız meyveleri yer, sokak hayvanlarını besler, gün boyunca doğayla iç içe zaman geçirirdik. Bugün, çocuklarımızın apartmanlar arasına sıkışmış, parklar dışında fazlaca bir alternatifleri yok. Birçok çocuğumuz doğayla ilgili deneyim yaşama fırsatı bulamadan gençliğe adım atıyor. Bu somut gerçeklerden yola çıkarak, yarınları emanet edeceğimiz çocuklarımızı, onlara miras bırakacağımız doğal hayatla tanıştırmak, tarımı, toprağı sevdirmek için yola çıktık."

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ise eğitimcilere ve sivil toplum örgütlerine düşen en önemli görevin çocuklara toprağa, doğaya ve hayvana saygı bilinciyle farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Yentür, eğitimin farkındalık yaratmak, konuşturmak ve bu bilinçle yarına bakmak olduğunu belirterek, "Bu sebeple tarım, toprak, hayvancılık tüm insanlık için ve tüm ülkelerin ortak bir gelişim politikasıyla sürdürülebilir hale getirilmesi lazım." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İTB Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli ve İl Milli Eğitim Müdürü Yentür, yarışmada sergilenmeye hak kazananlar ve ödül kazanan öğrencilere ödüllerini verdi.