GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Mayıs 2024 Cumartesi 17:53

İsveç'te Eurovision protestosu!

Bu akşam TSİ 22:00'de 68.si düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'na İsveç'in en büyük 2.kenti olan Malmö ev sahipliği yapıyor. Ukrayna savaşı dolayısıyla Rusya'nın iki yıldır kabul edilmediği yarışmada İsrail'in finallerde yarışacak olması tartışma konusu olmuştu. Eurovision bugün İsveç'in başkenti Stockholm'de binlerce kişi tarafından protesto edildi.

İsveç Kraliyet Polisi'nin vermiş olduğu resmi rakamlara göre, protesto yürüyüşüne yaklaşık 4600 kişi katıldı. Son yıllarda göçmen politikalarını esneten ve İsveç vatandaşlığına kabul edilen uluslararası vatandaşlarının da artmasıyla bilinen ülkede 2 ana cadde trafiğe kapatıldı.

Adalar şehri olarak tanımlanan Stockholm'ün iki merkezi noktası olan ve şehir merkezini ikiye ayıran Södermalm ve Östermalm arasındaki kara ulaşımı 2 saat boyunca sekteye uğradı. Eurovision'un düzenlenmesini eleştiren flamalar, savaş karşıtı pankartlar ve ağırlıklı olarak İslam ülkelerinin çeşitli ulusal bayrakları protesto yürüyüşü boyunca dikkat çekti.

FİLİSTİN BAYRAKLARIYLA YÜRÜDÜLER
Sloganlar eşliğinde bisikletleriyle, yürüyerek ya da elektrikli scooterlar ile yürüyüşe katılan binlerce kişi Stockholm şehir merkezini kapattı. 300'den fazla polisin görev aldığı protestolar boyunca Filistin bayrakları hemen hemen her noktada gözlemlendi. Protestocular, "Eurovision'u bırakın! Refah'a bakın!", "Katil İsrail'in müziğini istemiyoruz!", "İsveçli olmaktan utanmak istemiyoruz!" sloganları attı.

Yerel saat ile 13:00-15:00 arasında gerçekleşen yürüyüş herhangi bir olay yaşanmadan sona erdi. 68.Eurovision şarkı yarışması bu akşam 22:00'de başlayacak ve Eurovision resmi YouTube hesabından canlı olarak yayınlanacak. (DHA)