GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Nisan 2018 Pazartesi 12:34

İstismar düzenlemesinin detayları belli oldu!

Çocuğun cinsel istismarı suçlarında cezaları artıran düzenleme TBMM'ye sunuldu. Tasarıya göre, çocuğun cinsel istismarı suçu için öngörülen hapis cezasının üst sınırı 20 yıldan 40 yıla çıkarılacak.

Hükümetin bir komisyon oluşturarak üzerinde çalıştığı cinsel istismar suçuyla ilgili Türk Ceza Kanunu'ndaki cezaların artırılmasını öngören yasa tasarısı Meclis'e sunuldu. Cinsel istismar suçlarına ilişkin yasa tasarısına göre, çocuğun cinsel istismarı suçu için öngörülen hapis cezasının üst sınırı 20 yıldan 40 yıla çıkarılacak. Suçun 12 yaşını tamamlamamış çocuğa karşı işlenmiş olması halinde ise 30 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, 6 Nisan'da yaptığı açıklamada tasarısının 12 maddeden oluşacağını belirtip, "Bir çocuğa tecavüz edilmiş ve öldürülmüşse ağırlaştırılmış müebbet hapis getiriyoruz. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının üst sınırını ciddi olarak artırıyoruz. Bu kanunda, çocuklara karşı tecavüz ve öldürmenin cezası 50 yıl hapiste yatmaya dönüşüyor ki Türk Ceza Kanunu'nda böyle bir ceza yok" demişti.

Akdağ tasarıyla cinsel istismar suçlarıyla cezaların ciddi şekilde artırılacağını, ayrıca bu suçlardan ceza alan kişilerin hem cezaevinde hem de tahliye edildikten sonra rehabilitasyona tabi tutulacağını söyledi. İlgili hakim heyeti karar verirse, uygun görülen vakalarda, uzman görüşü de alınarak cinsel isteğin baskılaması amacıyla söz konusu kişiye gerekli hormonlar verilebileceğini bildirmişti.