GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Mart 2023 Cuma 18:56

İstinaf kararı sonrası Özkan'dan TMMOB'a çağrı: İnatlaşmayı bırakın!

İstinaf Mahkemesinin 5'inci İdare Mahkemesi'nin emsal davasına verdiği yürütmeyi durdurma kararını bozmasını değerlendiren İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, TMMOB'a da çağrıda bulunurken, "Mahkeme heyetimize göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim. Kamu vicdanının ne demek olduğunu gösterdikleri için teşekkür etmek istiyorum. TMMOB'a yine bir çağrıda bulunuyorum; Kararı gördünüz, bu karar ile ilgi inatlaşmayı bırakalım ve geri çekelim. Bu vatandaşa da evine sağlıklı bir şekilde kavuşsun istiyoruz" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir 5'inci İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Bayraklı'daki emsal artışı davası ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını bozmuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi'nin itirazlarını inceleyen İstinaf Mahkemesi 5'inci İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına ve dosyanın yeniden 5'inci İdare Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

GÜNEŞİN DOĞMASI İLE BİRLİKTE...
İstinaf'ın kararını değerlendiren İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Özkan, "İzmir Depremzedelerini neredeyse sıtma edecek şekilde korkutan bu kabus gibi haberin güneşin doğması ile birlikte bize verdiği mutluluğu asla kimse inkar edemez. Ne demiştik? Günebakanlar demiştik depremzede lerimiz için. Umudun olmadığı güneşin olmadığı yerde birbirlerine bakarak umudu tazeleyip hayatlarını devam ettirmek zorundalar demiştik. İşte bugün güne bankların mutlu olduğu gün, mutlu olduğu gün. Ben mahkeme heyetimize  göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim. Kamu vicdanının ne demek olduğunu gösterdikleri için teşekkür etmek istiyorum. TMMOB'a yine bir çağrıda bulunuyorum;Kararı gördünüz, bu karar ile ilgi inatlaşmayı bırakalım ve geri çekelim. Bu vatandaşa da evine sağlıklı bri şekilde kavuşsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.