GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Mart 2023 Cuma 10:48

İstifa sonrası gözler genel merkezde… Yeni il başkanı kim olacak?

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin görevinden milletvekili aday adaylığı için ayrılmasının ardından yerine gelecek isim için meraklı bekleyiş sürüyor. Birçok ismin yer aldığı AK Parti İzmir İl Başkanlığı koltuğu için, en güçlü aday ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal… Hızal’ın il başkanı olması halinde ise Büyükşehir Belediye Meclis grubunda da revizyon olması bekleniyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs’ta genel seçimlerin gerçekleştirileceğini açıklaması sonrası devlet kurumlarından ve siyasi partilerden istifalar gelmeye devam ediyor.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürkeli’nin partisinin il binasında düzenlediği basın açıklaması ilse milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıklaması sonrası, gözler AK Parti İzmir’in yeni il başkanı kim olacak sorusuna çevrilmişti.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN EN GÜÇLÜ ADAY HIZAL
Sürekli’den boşalacak koltuğa ise birçok talip bulunurken, en güçlü isim İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal… Mecliste gösterdiği performans ile parti içinde dikkat çeken ve ismi milletvekilliği için de anılan Hızal’ın il başkanlığı için Ankara’ya gittiği iddia edildi. Hızal’ın il başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

AK PARTİ GRUBU’NDA REVİZYON KAPIDA
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın AK Parti İzmir İl Başkanı olma ihtimali sonrası ise AK Parti İzBB grubu yeniden şekillenecek. Hızal’dan boşalacak koltuğa İzBB AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız’ın geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Yıldız’dan boşalacak olan grup sözcülüğüne ise AK Parti Buca Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil’in getirileceği iddia edildi.

Yeni atamaların ve görevlendirmelerin ise pazartesi günü gerçekleştirileceği kulislerde yer alıyor.