GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Ekim 2021 Perşembe 10:04

İstifa getiren mermer ocağı halkın kantarında!

İzmir’in Tire ilçesinin kırsal bölgesinde yapılması planlanan ve vatandaşların karşı çıktığı mermer ocağı tesisi için halkın katılım toplantısı düzenlenecek. CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, mermer ocağı projesine dikkat çekmek için geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yarı çıplak kadın fotoğrafı paylaşmış ve gelen tepkiler sonucunda yönetim ile birlikte görevden alınmıştı.

EGEDESONSÖZ-  Kartal Dağı bölgesindeki Küçükkale ve Büyükkale Mahalleri’nde Emerald Taşımacılık Mad. İnş. Tur. Depo Antrepo Hizmetleri Dan. Tarım Ürünleri Organizasyon İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılmak istenen mermer ocağı projesine mahalle sakinleri yoğun tepki göstermişti.

Ocağın yapımı ile ilgili yasal süreç ise devam ediyor. En yakın haneye 325 metre mesafede yapılması planlanan ocak ile ilgili halkın katılım toplantısının yapılacağı belirtildi. Toplantının 26 Ekim günü Küçükkale Mahallesi’ndeki kahvehanede yapılacağı duyuruldu. Yine aynı bölgede yapılması planlanan taş ocağı projeleri vatandaşların eylemli tepkisine yol açmıştı.

CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, projeye tepki göstermek için yaptığı paylaşımda 'dikkat çekmek için' kadın fotoğrafı koydu. "Dikkatinizi çektiğime göre!" deyip maden ocağına tepki gösteren Şenoyar’ın paylaşımı tepkilere neden olmuş ve CHP İl Yönetimi Şenoyar ile ilçe yönetimini görevden almıştı.