GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Eylül 2017 Salı 13:43

İstifa eden İKÇÜ Rektörü ifade verdi... Savcılık'tan ne karar çıktı?

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan istifa etti. Akhan, istifasının ardından odasında arama yapıldı. Savcılığa giderek ifade veren Akhan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- İzmir’in dördüncü kamu üniversitesi olarak kurulan ve uzun süredir eğitim faaliyetini sürdüren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof. Dr. Galip Akhan görevinden istifa etti.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de akrabası olan Prof. Dr. Akhan, istifasını YÖK’e sundu. Akhan hakkında YÖK'ün soruşturma açtığı öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişimin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında üniversitede görev yapan çok sayıda akademisyen ve yönetici kadrosundan isim Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile atılmış, bazıları da tutuklanmıştı.

İFADE VERDİ, SERBEST BIRAKILDI!
Öte yandan Akhan istifasının ardından avukatını da yanına alarak üniversitelerde FETÖ/PDY soruşturmasını yürüten savcı Ayhan Yılmaz'ın yanına gitti. Adli kontrol talebi ile mahkemeye sevk edilen Akhan, Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakıldı.

Akhan'ın odasında ise ekipler tarafından da arama yapıldı.