GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
13 Haziran 2017 Salı 15:44

İşte Göztepe’nin yeni altyapı tesisleri!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Torbalı’da 103 bin 271 metrekarelik bir taşınmaz Göztepe Spor Kulübü'ne bedelsiz olarak tahsis edileceğini duyurdu. Pancar Mahallesi’nde bulunan arazide 8 adet futbol sahası ve yüzme havuzları da bulunacak. Yarın ise stat ihalesi heyecanı yaşanacak.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Torbalı’da Göztepe için yeni bir tesisin kurulacağını müjdeledi.
103 bin 271 metrekarelik alanda kurulacak olan tesis ile ilgili açıklama yapan Kaya, “Her zaman söyledik! İstanbul Kulüplerinin neyi varsa Göztepe'mizin daha fazlası olacak. Torbalı'daki 103.000 m2 araziye inşa edilecek 'Altyapı Tesisi' büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Yeni Gürsel Aksel'ler burada yetişecek” dedi.

Projesi hazırlanan tesislerde toplamda 8 adet futbol sahası, 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, yarı açık yüzme havuzu, kafeterya, sosyal alanlar, eğitim-öğretim binası, idari bina ve sporcu konaklama alanları yer alacak. Torbalı'ya bağlı Pancar Mahallesi'ndeki devasa araziye inşa edilecek tesisler, İZBAN Pancar İstasyonu'na yürüme mesafesinde bulunacak. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na 15 dakika mesafedeki tesisler, hem konumu hem de arazi yapısının uygunluğuyla örnek bir kompleks olacak.

İHALE HEYECANI YARIN
Göztepe için Gürsel Aksel Tesisleri'nin bulunduğu araziye inşa edilecek UEFA standartlarındaki 20 bin 35 seyirci kapasiteli stadının ihalesi yarın Ankara'da gerçekleştirilecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak ve saat 14.00'te başlayacak ihaleye 25 firmanın katılacağı bildirildi. İhaleyi kazanacak firmaya sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılacak. Yer tesliminin ardından Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi ismi verilcek tesisin 700 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Karşıyaka stadının ihalesi ise 15 Haziran'da yine saat 14.00'te yapılacak. (Haber Merkezi, DHA)