GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mayıs 2019 Salı 12:53

İstanbul seçimlerinde İzmir tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu, AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’ın memurlara yönelik verdiği vaatleri eleştirerek, “İzmir milletvekili, İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Binali Yıldırım bunun altına neden imza atar? Bu öneriyi ben sundum” dedi. Yıldırım ise, “İzmir’i kimse ötekileştirmesin. İzmir milletvekili olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, FOX TV’de yayımlanan İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimleri öncesi adaylar arasında “İzmir” tartışması çıktı. Dün akşam katıldığı bir canlı yayında rakibi AK Partili Yıldırım’ı eleştiren CHP’li İmamoğlu, “İzmir milletvekili, İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Binali Yıldırım bunun altına neden imza atar? Bu öneriyi ben sundum” dedi.

YILDIRIM YANIT VERDİ
Yıldırım, bu sabah katıldığı bir canlı yayında İmamoğlu’nun sözlerine yanıt verdi. Yıldırım, “Neden İzmir milletvekili olmamla ilgili bir şey söylüyor. Ben onun yaşı kadar İstanbul’u bilirim. İzmir’i kimse ötekileştirmesin. İzmir milletvekili olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.