GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Mayıs 2019 Çarşamba 12:02

İstanbul'da 'Koca' mesai: Birbirimize sarılmalıyız

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu seçim çalışmaları için gittiği İstanbul’da Tokatlılar ile bir araya geldi. Kocaoğlu, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Birbirimize sarılarak, dayanışarak bu süreçten çıkacağız” dedi.

EGEDESONSÖZ- Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimleri için aldığı “tekrar yapılacak” kararı sonrasında siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı. Ramazan ayı nedeniyle iftar ve sahur programlarıyla birlikte yürütülen seçim kampanyasına Anadolu illerinden de büyük destek veriliyor. Hemşehri dernekleri ve sivil toplum kuruluşları üzerinden yürütülen çalışmalara başka illerin milletvekilleri de katılıyor.

İstanbul’da nüfus olarak büyük orana sahip Tokat ilinden gelip yerleşenleri ikna etme çalışmalarına İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Kocaoğlu, CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç ve İzmir Tokat Dernekleri Federasyonu Başkanı Cemalettin Can ile birlikte İstanbul’da Tokatlılarla buluştu. Niksar Dernekleri’nin düzenlediği iftara katılan Kocaoğlu ve beraberindekiler Kocaoğlu’nun memleketi Erbaalılarla da bir araya geldi.

Kocaoğlu, ülkenin zor günlerden geçtiğini belirtirken ekonomik ve siyasi olarak yaşanan sorunlardan kurtuluşun toplumun dayanışmasından geçtiğini vurguladı. Kocaoğlu, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Birbirimize sarılarak, dayanışarak bu süreçten çıkacağız. Hepimiz biriz ve birbirimizden farkımız yok. Ekonomik anlamda ciddi bir kriz var. Siyasi olarak da yorulmuş bir iktidar var. Bizim başka gidecek yerimiz, ülkemiz yok” dedi.

Kocaoğlu ve beraberindekilerin aslen Tokatlı olan İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’yi ziyaret edecekleri ve İstanbul’da bulunan STK ve derneklerle buluşmaya devam edecekleri de öğrenildi