GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Haziran 2024 Perşembe 14:54

İstanbul'da 4 katlı binanın çatısında çökme!

İstanbul Bahçelievler'de Zafer Mahallesi'nde 7 katlı binada meydana gelen çökmenin ardında Hürriyet Mahallesi'nde 4 katlı binanın çatısında çökme meydana geldi.

Bahçelievler Zafer Mahallesi Yadigar Sokak'ta bulunan 7 katlı binada sabaha karşı çökme meydana gelmiş, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı. Olayın ardından bölgede incelemelerde bulunan yetkililer, 1980 yılında yapılan ve 1994 yılında kaçak 3 kat çıkılan binanın tamamen yıkılmasına karar verdi. Yaklaşık 1 saatte bina tamamen yıkıldı.

Öte yandan Hürriyet Mahallesi'nde 4 katlı binanın çatısında çökme meydana geldi. Beton parçaları alt katın balkonuna ve zemine dağıldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

25 gün önce de İstanbul Küçükçekmece'de 3 katlı bir bina çökmüş 1 kişi hayatını kaybetmiş 8 kişi de yaralanmıştı. Yapılan incelemede çöken 35 yıllık binaya  "1,5 kat kaçak" ek yapıldığı ve bina yapımında "deniz kumu kullanıldığı  ortaya çıkmıştı. (DHA)