GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Eylül 2021 Salı 13:54

Israrlar fayda etmedi, taşınma kararı geldi... İYİ Parti de ‘pes’ etti!

Üst kat komşusu ile yaşadığı 'tabela' sorunuyla gündeme gelen İYİ Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Afet Albaş, yaşanan süreçte tedirgin olduklarını belirtirken; "Yer bulabilsek hemen taşınmayı düşünüyoruz ancak merkezde yer bulamıyoruz. Ben korkmuyorum, ofisimize girip çıkıyoruz ancak gençlerimiz için korkuyoruz ve ilçeden uzak tutmaya çalışıyoruz, çünkü gelenlere karşı hakaret ve küfürlü söylemlerde bulunuyor" diye konuştu. Aynı binada bir dönem CHP İlçe Örgütü'nün de yeri bulunuyordu. Aynı problemden dolayı CHP'liler binayı terk etmişti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz günlerde Güzelbahçe'de  gündeme gelen 'tabela' sorununda İYİ Parti'de sabırlar taştı.

 Yalı Mahallesi'nde 3 katlı bir binanın ikinci katında ofis bulunan İYİ Parti ilçe teşkilatı, üst kat komşuları ile uyuşmazlık içinde olduğu gündeme yansımıştı.

İYİ Parti Güzelbahçe İlçe Başkanlığı tabelasının bulunduğu tarafta, üst kattan tarafından açılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan pankartı uyarılara rağmen toplatılmayınca İYİ Parti Güzelbahçe teşkilatı olaya tepki göstermiş ve daha önce de aynı binada CHP İlçe Örgütü de benzer sorundan kaynaklı olarak başka bir binadan taşındıkları iddia edilmişti.

Yazılı bir açıklama yaparak gerçekleştirilen eyleme tepki gösteren İYİ Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Afet Albaş, pankart olayı öncesi ise aynı kişilerin partilerine yönelik defalarca küfür ve  hakaret saldırısında bulunduğunu belirtmişti.

HİÇBİR GELİŞME YOK
Sürecin üzerinden yaklaşık 1 hafta geçmesi sonrası son gelişmeler Egedesonsöz'e değerlendiren İlçe Başkanı Albaş, "Şu an herhangi bir gelişme yaşanmadı. Zaten bizim 4 Kasım günü davamız var. Mahkeme sürecini bekliyoruz. Bayrak toplatılmadı. AK Parti yetkililerini arayıp konuşmuştuk. Kendileri ilk başta bize görüşeceklerini söylemişlerdi ancak sonrasında bize dönüş yaptıklarında 'yaşlı ve bize diyor ki Cumhurbaşkanımıza aşığım. Bu nedenle bir şey yapamıyoruz' dediler. İl başkan yardımcısı ile de görüştük ancak sonuç yok" dedi.

HEMEN TAŞINACAĞIZ
Daha önce yine aynı sorun nedeniyle taşınan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı gibi kendilerinin de taşınma düşüncesi olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Albaş, "Valla yer bulsak taşınacağız ancak Güzelbahçe'de yer bulamıyoruz. Yer bulabilsek hemen taşınmayı düşünüyoruz ancak merkezde yer bulamıyoruz. Ben korkmuyorum, ofisimize girip çıkıyoruz ancak gençlerimiz için korkuyoruz ve ilçeden uzak tutmaya çalışıyoruz, çünkü gelenlere karşı hakaret ve küfürlü söylemlerde bulunuyor" ifadelerini kullandı.

2 DEFA KORUMA TALEBİNDE BULUNDUK
Yeni üye kayıtları için kendilerini arayan vatandaşları ofise çağırmadıklarını belirten Albaş, "Vatandaşlar bizi aradıklarında biz üye yapmaya gidiyoruz. Belirli kişiler haricinde ilçe binamıza kimse gelmiyor, zaten bazı insanlar korkuyor, o yüzden gelemiyor. Biz iki defa koruma talebinde bulunduk ancak bu konuda a bize herhangi bir cevap gelmedi" diye konuştu.