GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
25 Eylül 2024 Çarşamba 23:09

İsrail, Lübnan'a kara harekâtına hazırlanıyor

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, bugün askerlerle yaptığı konuşmada İsrail'in Lübnan'a karar harekatına hazırlandığını açıkladı.

İsrail'in Ortadoğu'da yaydığı tehlike artık Filistin sınırlarına taşmış durumda. Lüban Hizbullah'ına yönelik gerçekleştirdiği siber saldırılar ile dünya kamuoyunda gündem olan İsrail, dün Suriye'ye de hava saldırısı düzenledi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, bugün Lübnan sınırında yer alan İsrail askerleri ile bir araya geldi. Halevi, burada askerleri Lübnan ile yaşanan çatışmaların devam edeceği konusunda uyardı.

Bild'in haberine göre, Halevi, askerlerle yaptığı konuşmada, “Üzerinizde uçakların sesini duyabilirsiniz, tüm gün saldırı düzenliyoruz. Bir yandan olası Lübnan’a girişinizi hazırlamak, diğer yandan Hizbullah’a darbeler vurmaya devam etmek için" diye konuştu.

Bu saldırıların Lübnan’a yapılacak bir kara harekâtının provası olduğunu belirten Halevi, “Bugün Hizbullah saldırılarının menzilini genişletti. Bugün ilerleyen saatlerde çok sert bir yanıt alacaklar” dedi. (AA)