GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Mayıs 2018 Salı 16:20

İsrail Büyükelçisi ülkesine gönderiliyor!

İsrail Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı, "bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağını" söyledikleri bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından İsrail Büyükelçisi'ne "Bir süre Tel Aviv'e dön" denildi. 
İsrail büyükelçisinin bakanlığa çağrıldığını belirten Dışişleri Bakanlığı kaynakları, büyükelçinin çağrılma gerekçesine dair herhangi bir bilgi vermedi. Ankara, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına ve İsrail'in buna tepki gösteren Filistinlilere yönelik müdahalesine sert tepki göstererek, dün gece Türkiye'nin Washington ve Tel Aviv büyükelçilerinin istişareler için çağrıldığını duyurmuştu.
ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce aldığı karar doğrultusunda, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini dün resmen Kudüs'e taşıması, bölgede infiale yol açtı.
İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazzesınırında düzenlenen gösterilere katılan 60 Filistinliyi şehit etti, 2 bin 770'in üzerinde Filistinliyi yaraladı.

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırısına sert tepki gösteren Türkiye, şehit Filistinliler için 3 günlük milli yas kararı aldı.(Habertürk)